USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

350 MİLYON HİBE VERDİ

350 MİLYON HİBE VERDİ

350 MİLYON HİBE VERDİ
25-02-2019 07:59
Google News

Erhan CEYLAN/

Vali Salih Ayhan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu´nun (TKDK) yüzde 70 hibe ile desteği ile merkeze bağlı Kızılkavraz Köyü´nde yapılan Akdur Hayvancılık İşletmesi´ni inceledi.

TKDK´nın çiftçilere Sivas´ta 350 milyon hibe desteği verdiği ve bu kapsamda çok sayıda örnek projenin hayata geçirildiğini vurgulayan Vali Ayhan, bunlardan birinin Avrupa standartlarındaki Akdur Hayvancılık İşletmesi olduğunu söyledi.

CAN SUYU OLACAK

Vali Ayhan, TKDK´nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında Kırsal Kalkınma Programı olan IPARD projeleri ile 350 milyon liralık destek sağlandığını belirterek, ?Önümüzdeki süreçte çiftçiye yem bitkileri, buzağı destekleme ve mazot gübreleri için çiftçiye 120 milyon lira ödeme yapılacak. Bu ödemeler Sivas ekonomisine katkı sağlayacak, çiftçiye de can suyu olacak. İnceleme fırsatı bulduğumuz bu tür tesislerin sayısının artması yönünde çiftçilerimizin proje hazırlaması gerekiyor. Üretim alanında işsizliği azaltmak için her şeyi yapacağız. Tarım bizim için önemli bir sektör. Ürün çeşitliliği en fazla olan illerden biriyiz. İlerleyen dönemlerde piyasayı kontrol edecek ve destek olacak çalışmalar yürütüyoruz. Bu yönde fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Bütün birlik ve odaları, hatta özel sektörü de içerisine alacak bir çalışma yapıyoruz. Farklı bir yönetim anlayışıyla, birlik-beraberlikle iyi bir yol haritası çizeceğiz. TKDK yöneticilerimiz proje hazırlayan çiftçilerimize en iyi şekilde yardımcı oluyorlar. Sivas 42 il içerisinde en fazla proje alan ikinci il durumunda. İç kapasitemizi artırarak, sürdürülebilir bir mekanizma oluşturursak daha da başarılı olacağız? dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü