USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

45.YIL SEVİNCİ - video

45.YIL SEVİNCİ - video

45.YIL SEVİNCİ - video
11-02-2019 07:58
Google News

?İLİM İRFAN ŞEHRİYİZ?

Sivas´ın tarih boyunca Anadolu´nun önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise ?Alimler diyarı olarak anılmış bir şehirde üniversite kavramı daha da önemli bir yere haizdir. Biz üniversitemizi çok daha iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz. Üniversitemizin kuruluşunu sağlayanlara bir kez daha teşekkür ediyorum? dedi.

?EN ÖNEMLİ MARKAMIZ?

Belediye Başkanı Sami Aydın ise ?Ecdadımız bundan bin yıl önce bu şehirde çok sayıda medreseler açarak Sivas´ın ilim ve bilim yuvası olması noktasında büyük bir adım atmış ve bize de o mirası bırakmış. Cumhuriyet Üniversitemiz de bu geleneği bu alışkanlığı devam ettiren Sivas´ımızın en önemli marka değerlerinden bir tanesidir? dedi.

Hayrullah AĞKAŞ

1974 Yılında kurulan ve 60 bine yakın öğrencisi ile 6 bine yakın personeliyle şehrin en önemli marka değeri olan Cumhuriyet Üniversitesi´nde 45.yaş sevinci yaşanıyor. Üniversite´nin 45.yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Cumhuriyet Üniversitesi´nin 45. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kültür merkezinde dün düzenlenen programda konuşan Vali Salih Ayhan, ?Sivas´ın Darül Ulema, yani alimler şehri diye vurgulanması üniversiteler şehri olmasından dolayıdır. Şimdiki zamanda ilmimizi, bilgimizi, örf ve adetlerimizi ve kültürümüzün devamını sağlayacak olan üniversitelerimizdir. Dar´ül Ulema´nın geçmişten günümüze aktarılmasını sağlayan kurum da Cumhuriyet Üniversitesi´dir. Üniversitemizin geniş bir alanda hizmet vermesi ve daha iyi konumlanması, daha iyi bir eğitim öğretim vermesi için gerekli olan tüm şartları sağlamakla mükellefiz? dedi.

Sivas´a geçmişten günümüze kadar Dar´ül Ulema, yani alimler şehri olarak vurgulandığını belirten Vali Ayhan, ?Buruciye Medresesi, Şifahiye Medresesi, Gök Medrese? Bunları düşündüğümüz zaman bu markanın oluşmasında medreselerimiz var. Şimdiki zamanda ise ilmimizi, bilgimizi, örf - adetlerimizi ve kültürümüzün devamını sağlayacak olan üniversitelerimizdir. Dar´ül Ulema´nın geçmişten günümüze aktarılmasını sağlayan kurum da Cumhuriyet Üniversitemizdir. Buna emek sarf eden, katkı sağlayan tüm hocalarımızı, idarecilerimizi tebrik ediyorum? ifadelerini kullandı.

 ?İLİMİZİN MARKA

DEĞERİNİ YÜKSELTECEĞİZ?

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin kurulduğunu da hatırlatan Vali Salih Ayhan, ?Tabiri caizse Cumhuriyet Üniversitesi´nin bir kardeşi oldu. Bu kardeşin ayakta durması gerekiyor. Elinden tutup yürütmemiz gerekiyor. Bu anlamda hepimize görevler düşüyor. Rektör Mehmet hocamızı da tebrik ediyorum. Siz çok meşakkatli bir görev aldınız. Kuruculuk zordur. Mehmet Hocamızın koordinesinde biz Valilik olarak, Belediye ve Cumhuriyet Üniversitemiz ile ikinci üniversitemizin arkasında durarak, şehrimizin kimliğine çok değerli katkılar sunacağız. Hep beraber Sivas´ın marka değerini yükseltmek için ilimizin Dar´ül ulema olması için ne gerekiyorsa yapacağız. Üniversitemizin 45. yılı hayırlı olsun, bereketli olsun? şeklinde konuştu.

SİVAS´IN EN ÖNEMLİ

MARKA DEĞERİ?

?Nice 45 yıllara inşallah? diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Sami Aydın ise ?Cumhuriyet Üniversitemizin kalitesini artırarak devam etmesini diliyorum. Biraz önce çok değerli Rektörümün de ifade ettiği gibi Sivas bir tarih şehri, kültür şehri, sanat şehri, ilim şehri. Dolayısıyla ecdadımız bundan bin yıl önce bu şehirde çok sayıda medreseler açarak Sivas´ın ilim ve bilim yuvası olması noktasında büyük bir adım atmış ve bize de o mirası bırakmış. O mirasın neticesidir ki o mirastan Sivas´tan çok sayıda ilim adamı bilim adamı şairler çıkmıştır. Cumhuriyet Üniversitemiz de bu geleneği bu alışkanlığı devam ettiren Sivas´ımızın en önemli marka değerlerinden bir tanesidir? dedi.

Bu kaliteyi daha yukarılara çıkarmak için çaba gösterilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Aydın, ?Yanlış hatırlamıyorsam 2008´lerde 18 bin öğrencimiz vardı ama bugün 58 bin 100 öğrencimiz var, yani 60 bine dayandı. Bu sadece Sivas´ta yetişen insanlar anlamında önemli değil Sivas´ın kültürünün gelişmesi, Sivas´ın gelişmesi anlamında da çok büyük önem arz ediyor? diye konuştu.

?KOPUKLUK GİDERİLDİ?

Cumhuriyet Üniversitesi´nde çok sayıda sorunun Belediye kanalıyla çözüme kavuştuğunu belirten Belediye Başkanı Sami Aydın, şöyle devam etti:

?Şehir ile üniversitenin kopuk olduğu sürekli konuşulurdu. Kızılırmak ikiye böldü denilirdi. Ama bu kopukluğun giderildiğini görüyoruz. Üniversite şehir bağlantılarının çok güçlendiğini görüyoruz. Yine toplu taşım merkezinin üniversiteye alınması öğrencilerimiz açısından hatta şehrimiz açısından çok önemli stratejik karardı. Neden? Eskiden kenar mahallelerimizden üniversiteye ulaşmak iki toplu taşım aracı gerektiriyordu. Dolayısıyla öğrencilerimiz kenar bölgelere gitmek istemiyor, oralardan ev kiralamak istemiyorlardı. Sivas´taki vatandaşlarımızın da hastaneyi kullanması noktasında bu bir dezavantajdı. Ama bugün Sivas´ın her bir noktasından üniversitemize direk toplu taşım aracıyla tek biletle ulaşmak mümkün oldu. Üniversitemizin 45. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum.?

?SİVAS; İLİM

İRFAN ŞEHRİDİR?

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız da  ?Sivas gibi tarih boyunca Anadolu´nun önemli merkezlerinden biri olmuş, âlimler diyarı olarak anılmış bir şehirde üniversite kavramı daha da önemli bir yere haizdir. Çünkü Sivas medreselerin yoğun olduğu, ilim ve irfanla haşir neşir olmuş bir şehir. Bu sebepten, biz Üniversitemizin tarihini medreselerin kurulduğu yıllara dayandırıyoruz? ifadelerini kullandı.

?İKİ ÖNEMLİ

GÖREVİMİZ VAR?

Üniversitelerin 2 önemli görevi olduğunu hatırlatan Rektör Yıldız, ?Eğitim vermek ve araştırma yapmak. Eğitim yıllardan bu yana yapılıyor. Ülkemizin içinde bulunduğu konum ve geçmişten aldığımız mirasla üniversitelerin araştırma yapma ve bilim üretme görevi daha da önemli hâle geliyor. Üniversite demek gelecek demek, umut demek, ilim demek. Daha da önemlisi bir ülkenin ufku yarıp geçen ışığı demek, yarın demek. Üniversitelerin en önemli görevleri araştırma yapmaktır diye az önce belirtmiştim. Görevimiz önce fikir üretmek sonra da bu fikri ürüne dönüştürmektir. Yaptığınız bütün çalışmalarda sizleri destekleyeceğimizi defaatle söylemiştim. Özellikle sağlık ve savunma sanayisinde çalışmalar yürütüyoruz. Mesela geçtiğimiz 2018 yılı içerisinde deri hastalıklarını iyileştiren kozmetik ürün geliştirdik? diye konuştu.

Üniversitede yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Rektör Yıldız, şöyle devam etti:

?Savunma sanayi için tamamen yerli malzemeleri kullanarak hafif ve kurşun geçirmez zırh plakası ürettik. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının henüz bir tedavisi, ilacı ya da iğnesi, yok iken geçtiğimiz günlerde bu hastalığa ilaç üretmek adına bir çalıştay düzenledik. Daha başka alanlarda da ilaç üretmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bir diğer konu, fakültelerimizin dergileridir. Elbette her fakültemizin dergisinin ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirmesi, taranan dergiler arasında yer alması önemlidir. Fakat 1996 yılından bu yana çıkan İlahiyat Fakültesi Dergimiz ESCI, EBSCO ve SCOPUS tarafından da taranma noktasında. Temmuz ayı itibarıyla A sınıfı olup olmayacağımıza karar verilecek diye bekliyoruz.

2017 yılında kurduğumuz Dini İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi gün geçtikçe gelişiyor. Bu merkez sayesinde yerli ve milli İsnad Atıf Sistemini geliştirdik. Bize verilen Rektörlük görevinin bir emanet olduğunu ve bu emaneti en iyi şekilde sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizim Sivas´a vefa borcumuz var; bunu ödemeye gayret ediyoruz. Sizlerden temennim, dünyanın geleceğine sahip çıkacak işler yapmanızdır. Böyle düşünen ve yaşayan nesillerin yetişmesidir. Ahlakıyla, çalışmasıyla, dünyaya bakışıyla insanlığın geleceğine yön veren insanlar olabilmemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin 13. üniversitesi olarak 1974 yılında kurulan Cumhuriyet Üniversitemizin 45. yılı hayırlı olsun dileklerimle Üniversitemizin kuruluşunda emeği geçenlerden ahirete irtihal edenleri rahmetle anıyor, hayatta olanlara sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum. Hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.?

Konuşmaların ardından geçmişte görev yapmış Rektörlere ve yaptıkları çalışmalarla başarı elde eden akademisyenlere teşekkür belgesi verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü