USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

"50 MİLYON AÇIĞIMIZ VAR"

"50 MİLYON AÇIĞIMIZ VAR"

23-06-2022 07:00
Google News

YÜKSEL MENEKŞE

Demir Grup Sivasspor kulübü başkanı Mecnun Otyakmaz, kulüp olarak 50 milyon lira açıklarının olduğunu söyledi.

Yiğidolar’da kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, gündeme dair değerlendirme yaptı. Rezerv Lig, yabancı oyuncu sayısı ve kulübün mali durumuna ilişkin konuştu.

Rezerv Lig konusu hakkında düşüncelerini aktaran Otyakmaz, “3. Ligdeki takımlar itiraz ettiler bu konuya. Kendilerinin mücadele ederek geldiğini ama konuya itiraz ettiler. Bazı kulüplerimiz bu rezerv lig konusunda istekli ama bazı alt yapıcılarımız da, örneğin bizim alt yapı koordinatörümüz bu konuda çok emin değil futbola katkısından. Alt yapıdan aldığım rapor doğrultusunda onlar daha bilimsel bakıyorlar bu işe, bizim kadar duygusal değiller. Onlar rezerv ligin çok da fazla katkısı olacağını düşünmediklerini söylediler” dedi.

“DEVAM ETMESİNİ İSTİYORDUM”

Otyakmaz, yabancı oyuncu sayısı konusunda ise şunları söyledi;

“Daha önce de kararlar alındı. Şahsen ben kendi adıma uygulanan projenin devam etmesini istiyordum. Her sene böyle değiştirerek bir yere varamayız. Yıllardır değiştirip duruyoruz. İyi kötü önümüzde bir kural var. Bu kuralı uygularsak 21 yaş altı genç bir oyuncunun da sahada olmasını sağlamış olacağız.”

“KUPA FİNALİNDEN GELİRİMİZ OLMADI”

Kulübün mali durumuna da değinen Başkan Otyakmaz, “Türkiye’deki Ziraat Türkiye Kupası’nın kupa alana olan geliri çok ciddi bir rakam değil. Zaten kulübümüze bir kuruş para girmedi kupadan oyuncularımızla öyle anlaştık ve oyunculara dağıttık gelen parayı. Dolayısıyla Ziraat Türkiye Kupası’ndan bir gelirimiz söz konusu olmadı. ‘Biz borçsuz kulübüz’ diye bir şey demiyoruz. Hep borçsuz kulüp olarak ön plana çıkıyoruz. Bu bir taraftan gurur verici bir şey ama diğer taraftan da insanın gözüne sokuyormuşsun gibi bir durum oluyor. Biz biraz da nazara geldik. Özellikle kur farkından sonra 80 milyon bir açığımız vardı. Yaptığımız tasarruflarla bunu yaklaşık 50 milyon liraya kadar düşürdük. Artık 50 milyon lira açığı olan bir kulüp olduğumuzu söylemek istiyorum. Gelirlerimizin biraz artması halinde daha iyi bir kulüp haline gelebileceğimizi belirtiyorum” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü