USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

7,5 MİLYON LİRALIK ALT GEÇİT AÇILDI

7,5 MİLYON LİRALIK ALT GEÇİT AÇILDI

7,5 MİLYON LİRALIK  ALT GEÇİT AÇILDI
11-08-2017 07:59
Google News

Gökhan KARA /

Sivas Belediyesi´nin 7 milyon 500 bin lira maliyetle Özbelsan şirketine yaptırdığı Halfelik alt geçidinin resmi açılışı törenle gerçekleştirildi.

Araç sayısının her yıl artması üzerine son yıllarda büyük bir problem haline gelen trafik sıkışıklığını rahatlama amacıyla hayata geçirilen Halfelik alt geçidi projesinin gelişen ve büyüyen Türkiye´ye örnek olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Sami Aydın, Türkiye´de en önemli problemlerden birinin ulaşım ve trafik olduğunu belirterek, ?Trafik ve ulaşım sıkıntısı Sivas´ta da baş göstermeye başlamıştı. Halfelik alt geçit ile trafik sıkışıklığı önemli ölçüde giderildi? diye konuştu.

 ?2023 HEDEFİNE BERABER KOŞACAĞIZ?

Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ise Sivas´a eserler koymaya devam edeceklerini belirtti. Sivas´ı her alanda büyütmek ve geliştirmek adına sıkı bir şekilde çalışacaklarını söyleyen Bilgin, ?Milletimizin duası ve desteği devam ettikçe  bu ülkenin önüne koyduğumuz 2023 hedefine milletimizle beraber koşacağız? dedi.

?SİVAS İLK 10 İÇERİSİNDE?

?Bir yerin trafiği düğümlenmişse, hareket yoksa o şehrin bitişinin bir ifadesidir? diyen Ak Parti Milletvekili Habib Soluk açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ak Parti hükümetinin Sivas´a yaptığı yatırımlardan bahsetti.

Soluk, ilimize yapılan alt yapı yatırımları ile Sivas´ın ilk 10 il arasında yer aldığını vurguladı.

Halfelik alt geçidinde düzenlenen açılış törenine Ak Parti Milletvekilleri Habib Soluk ve Hilmi Bilgin, Vali Vekili Zihni Yıldızhan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, il protokolü, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışın ardından katılımcılar Sivas´ın ilk ve tek olma özelliği taşıyan tünelden geçerek çalışmaları daha yakından görme fırsatı buldu.

Gökhan KARA/

Araç sayısının her yıl artması üzerine son yıllarda büyük bir problem haline gelen trafik sıkışıklığını rahatlama amacıyla hayata geçirilen Halfelik alt geçidi projesinin açılış töreni yapıldı.

Törene Ak Parti Sivas Milletvekilleri Habip Soluk, Hilmi Bilgin, Vali Vekili Zihni Yıldızhan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, bazı protokol üyeleri, STK ve dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, 7 milyon 500 bin liralık yatırımın Sivaslılara hayırlı olmasını diledi.

Hayata geçirilen proje hakkında katılımcılara bilgi veren Başkan Aydın, ?Şehirler geliştikçe, büyüdükçe, nüfus arttıkça, insanların refah düzeyi yükseldikçe, araç sayısının her geçen gün arttığını ve bundan sonra da artacağını görüyoruz. Öyle ki büyüyen ve gelişen Türkiye´de bundan sonraki süreçte şehirlerimizin en önemli problemi trafik ve ulaşım olacaktır. Bugün geldiğimiz noktada bu sorunların artmaya başladığını gördük. Eskiden apartmanlarda 3-5 araç ancak olurdu. Ama bugün hane başı bir araç değil bazen 2-3 aracın olduğunu görüyoruz. Bu Türkiye´nin geliştiğini, büyüdüğünü ve refah seviyesinin arttığını gösteriyor. Sivas´ımızda da Allah´a çok şükür bu iyileşmeyi görüyoruz. Bu doğrultuda her geçen gün trafiğin arttığını da görüyoruz. Eğer biz bugünden gelecekle ilgili doğru kararları veremezsek bizden sonrakilerin bu sorunları çözmesi hem daha zor olacaktır hem de daha çok maliyetli olacaktır? diye konuştu.

Trafikte her kavşağı bir düğüm noktası olduğunu da kaydeden Aydın, açılışını gerçekleştirdikleri Halfelik alt geçit projesi ile birlikte Sivas´ta yaşanan trafik sıkışıklığının önemli ölçüde azaltıldığını belirtti.

PROJELER DEVAM EDECEK

Aydın, bu tür projelerin önümüzdeki süreçte artarak devam edeceğini ve özellikle de trafikle ilgili yaşanan sorunları minimuma indireceklerini belirterek, ?İnşallah Sivas´ımızda trafikle ilgili yaşanan sorunları minimuma indirebilmek için kamu yatırımlarını şehrin geneline yaymamız lazım. Yani belli bölgelere yoğunlaşma değil muhtelif bölgelere dağıtmamız lazım. İkincisi şehir merkezindeki kamu yoğunluğunu büyük ölçüde azalttık. Bunu azaltmaya devam etmemiz lazım. Üçüncüsü şehri doğudan batıya, güneyden kuzeye bağlayan aksların meydandan dağılmasını değil, şehrin kenar bölgelerinden meydanı bypass ederek dağılmasını sağlamamız lazım. Bölge otoparklarına ağırlık vermemiz lazım ki bu konuda önemli bir adım attık. 2015 1 Ocak´tan itibaren yeni yapılan gerek kamu binası gerekse özel konutlarda otoparkı zorunlu hale getirdik. Şehrimizin gelişmesine katkı sunan başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve kabinedeki bütün bakanlarımıza ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Buranın tekrar Sivas´ımıza bölgemize hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

?2023 HEDEFİNE BERABER KOŞACAĞIZ?

Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ise 7,5 milyon liralık Halfelik alt geçidi gibi eserlerin önümüzdeki süreçlerde artarak devam edeceğini belirterek, ?Milletimizin duası ve desteği devam ettikçe bu ülkenin önüne koyduğumuz 2023 ve 2071 hedefine milletimizle beraber koşacağız. Her türlü engellemelere rağmen bu ülkeyi büyütmeye insanlarımızı mutlu ve huzurlu yaşatmaya söz verdik. Bu güzel hizmetleri şehrimize kazandıran Belediye Başkanı Sami Aydın´a teşekkür ediyorum. İlk defa Sivas´ alt geçit ve tünel kazandırdığı için Özbelsan müdürünü de tebrik ediyorum? diye konuştu.

?SİVAS İLK 10 İÇERİSİNDE?

Cumhuriyetin mihenk taşı Sivas´a Ak Parti hükümeti döneminde yapılan yatırımlardan bahseden Ak Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk, özellikle alt yapıya yapılan yatırımlarla Sivas´ın ülke genelinde ilk 10´uncu sırada yer aldığını söyledi.

Sivas il sınırları içerisinde 2011 yılına kadar 1 metre uzunluğunda tek bir tünel olmadığını belirten Soluk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Şuanda Sivas´ın içinde 2018 yılının ilk çeyreğinde açılmak üzere Mevlana tüneli ile birlikte Sivas´ın il sınırları içerisinde 50 km civarında tünellerimiz olacak. Eğer bir yere ulaşamıyorsanız erişemiyorsanız o yerde aş, iş, üretim ve ticaret olmaz. Ulaşım, iletişim, altyapı, şehirlerin olmazsa olmazı. Şuanda açılışını yapacağımız ?dal-çık´ kavşağı burada yaşanan trafik karmaşasını çözecektir. Bir yerde trafik sıkıntısı varsa hareket yoksa o şehrin bitişinin bir ifadesidir. Alt geçitte kavşaklarda emeği gecen herkese teşekkür ediyorum.?

Konuşmaların ardından Halfelik alt geçidinde protokol üyeleri ve vatandaşların da katılımıyla kurdele kesimi yapıldı. Açılışın ardından heyet, alt geçitte incelemelerde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü