USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

1800 Öğrenci Mesleki Eğitim Görüyor

Sivas Milli Eğitim Müdürü Necat Yener, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı ile birlikte hizmete giren ve 600 öğrencinin eğitim görmeye başladığı, Sivas Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret etti.

1800 Öğrenci Mesleki Eğitim Görüyor
11-09-2024 10:46
SİVAS
Google News

SULTAN ÖZKARAMAN

Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, ikinci mesleki eğitim merkezi olarak hizmete açılan Emek Mahallesindeki Sivas Mesleki Eğitim Merkezini (MESEM) ziyaret etti. MESEM idareci ve öğretmenleri ile bir süre sohbet ederek, eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan Yener, öğretmenlerin görüş, öneri ve taleplerini dinledi. Yener, daha sonra derslik ve atölyeleri ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Mesleki Eğitim Merkezlerinin, nitelikli işgücüne önemli bir katkı sağladığını dile getirerek, bu merkezlerde gerçekleştirilen eğitimlerin önemine vurgu yapan Yener, Sivas'ta bu alanda önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Mesleki eğitim merkezlerinin, bireylerin meslek sahibi olması, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, meslekleri tanımaları, eğitim sistemi ve çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Yener, "Bu nedenle tüm eğitim süreç ve planlamalarını hassasiyetle yürütüyor, sektörel ihtiyaçları da değerlendirerek, eğitim programlarımızı şekillendiriyoruz." dedi.

İkinci mesleki eğitim merkezinin açılması ile birlikte İl İstihdam Kurulu tarafından 34 alanın ikiye ayrıldığını belirten Yener, sanayi sektöründeki alanların Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezinde, hizmet sektöründeki alanların ise Sivas Mesleki Eğitim Merkezinde hizmet verdiğini belirtti. Sivas Mesleki Eğitim Merkezinde 600 öğrencinin eğitim görmeye başladığını belirten Yener, her iki MESEM'de bin 800 öğrencinin mesleki eğitim gördüğünü vurguladı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü