USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

84´ünde BABASININ YANINA

84´ünde BABASININ YANINA

84´ünde BABASININ YANINA
15-01-2018 16:58
Google News

Aşık Veysel´in oğlu Ahmet Şatıroğlu toprağa verildi..

 

 

BAKAN YILMAZ: Kadirşinas bir insandı

Şatıroğlu´nun cenazesine katılan ve Aşık Veysel´in mezarına da giderek dua eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aşık Veysel´in bu coğrafyanın en büyük ozan ve şairi olduğunu belirterek ?Ahmet Şatıroğlu´nu kaybettik. Hep bizimle birlikte olurdu, dost ve kadirşinas bir insandı, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum, Sivas´ın ve ülkemizin başı sağolsun?dedi.

Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu´nun, büyük oğlu Ahmet Şatıroğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın da katıldığı törenle toprağa verildi.

Bir süreden beri rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören, ancak kurtulamayarak geçtiğimiz gün hayatını kaybeden 84 yaşındaki Ahmet Şatıroğlu için Şarkışla´ya bağlı Sivrialan köyünde tören düzenlendi. Şatıroğlu´nun eşi Türkan Ertemur, çocukları Yeter Urkan, Cevriye Keçeci, Sebahattin Şatıroğlu, kardeşleri Hayriye Özer, Zekine Şatıroğlu, Bahri Şatıroğlu, torunları ve yakınları ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Davut Gül, CHP Milletvekili Ali Akyıldız, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin ardından oğul Şatıroğlu´nun cenazesi, Şarkışla Müftüsü Tayyip Koçer´in kıldırdığı namaz ve Sivas Cem Vakfı Alevi Dedesi Hasan Özer´in yaptığı duanın ardından babasının mezarının yanına defnedildi.

BAKAN YILMAZ: KADİRŞİNAS İNSANDI

Aşık Veysel´in mezarını ziyaret ederek dua eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, Aşık Veysel´in bu coğrafyanın en büyük ozanı ve şairi olduğunu belirterek ?Oğlu Ahmet Şatıroğlu kadirşinas bir insandı. Allah mekanını cennet eylesin. Ne zaman Şarkışla´ya gelsek Ahmet abi bizimle birlikte olurdu. Dolayısıyla Aşık Veysel´in geleneğini, kültürünü, insan severliğini, dostluğunu, kadirşinaslığını, kıymet bilirliğini bugüne taşımış bir abimizdi. Biz kendisinden memnunuz, Cenabı Allah da memnun olsun. Ailesine, sevenlerine, evlatlarına, torunlarına, eşine bütün yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Sivas´ımızın, ülkemizin başı sağ olsun."dedi. (AA)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü