USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİ BULUŞTU

ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİ BULUŞTU

 ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİ BULUŞTU
26-08-2021 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Geçen yıl koronavirüs nedeniyle yapılamayan Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı bu yıl yeniden gerçekleştirildi. . 4 Eylül Stadyumu yanına kurulan fuarın açılış törenine Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Ak Parti Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, kurum müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, “Tarım beslenme, istihdam ve kalkınma için önemli ve stratejik bir sektördür. Bunlar gelecekte daha önem kazanacak ve bütün insanlar tarafından rağbet görecektir. Çünkü istisnasız bütün insanlık tarım sektörünün yani gıdanın tüketicisidir. İnsanoğlu var olduğu sürece, tarım stratejik önemini hiçbir zaman yitirmeyecektir.  Milli ekonomimizin temelini tarım oluşturur. Sivas ekonomisine yön veren öncelikli sektörler tarım ve sanayi sektörüdür. Kırsal alanda yaşayan nüfusumuzun yaklaşık yüzde 66,5'i tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Bu sebeple; Üreticilerimizin gelişen teknolojiye ayak uydurması, verimli ve kaliteli ürünler yetiştirmesi büyük öneme sahiptir. Bu yeniliklerin ve teknolojik gelişmelerin üretici ile buluşturulmasında bizlere sorumluluklar düşmektedir. İlimizin kalkınması tarım ve sanayinin ortaklaşa geliştirilmesi ile olacaktır. İl müdürlüğü olarak bu konuda bizlere düşen her göreve hazırız” dedi.

TARIM GELECEKTE DAHA DA ÖNEMLİ OLACAK

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise fuarın yapılmasına emeği geçenlere teşekkür ederek Sivas’ın tarım ve hayvancılıkta son yıllarda iyi bir ivme yakaladığını söyledi.  Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan da, “Küresel ölçekte tarım, hayvancılık ve gıda sektörünün giderek öneminin arttığı bir yüzyılda yaşadığımız bu salgın tarım ve tarıma dayalı sektörlerin gelecekteki en önemli değerimiz olacağını göstermiştir. Sivas potansiyelin farkında tüm kurumları ve sivil toplum örgütleriyle hedef birlikteliğini saplamış ve ortak akılla yönetilen bir şehirdir. 1 milyon hektarın üzerindeki tarım arazisiyle biliyoruz ki Sivas tarım alanında çok büyük ve önemli potansiyele sahip bir ildir. Bizler bu potansiyelin en üst düzeyde kullanılması için üreten çiftçi gelişen Sivas vizyonumuzla valiliğimiz ve kurumlarımız öncülüğünde birçok projeyi hayata geçirdik. Valiliğimiz, İl Özel İdaremiz ve Belediyemizle ortak yürüttüğümüz projelerle devamlı bir suretle çiftçilerimizin, tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ELEKTRİK TRAKTÖRLE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Fuarda ilin yöresel lezzetleri, tarım alanındaki faaliyetlerini anlatan stantlar da yer aldı. Ayrıca açılışı gerçekleştirilen fuar da birde ZY Elektrik tarafından üretilen Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait yerli ve milli elektrikli traktörler sergilendi.  Sergilenen traktörlerle güçlü, ekonomik olarak organik tarıma yeşil ışık yakılması amaçlanıyor. Fuar 5 gün boyunca açık kalacak.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü