USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ADAY ÖĞRETMENLERE BASKI İDDİASI

ADAY ÖĞRETMENLERE BASKI İDDİASI

ADAY ÖĞRETMENLERE BASKI İDDİASI
16-04-2019 07:50
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, ?Zaman zaman yaptığımız açıklamalarda eğitimci arkadaşlarımızın bir sendikaya baskı, tehdit ve zorlamayla üye yapıldıklarını söylüyoruz. Elbette bunu yapan sözde sendikanın yöneticileri bu yaptıklarını inkâr yoluna gidiyorlar. Bu baskı, zulüm ve zorlama özellikle göreve yeni başlayan öğretmen arkadaşlarımıza yapılmaktadır? dedi.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Eryıldız, ?12 Nisan Cuma günü ilimizde sendikal faaliyet adı altında yaşanan ahlak dışı, insanlıktan uzak, yasal suç içeren durumu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum? diye konuştu.

12 Nisan günü ?Aday Öğretmen Eğitimi´ programı kapsamında ilimizde görev yapan aday öğretmenlerin eğitim almak yerine Öğretmen Evinde toplanarak kurs görevlisi tarafından bir sendikanın baskısı ve zulmü ile karşı karşıya bırakıldığını belirten Türk Eğitim-Sen Başkanı Eryıldız, ?Durumu haber aldığımızda anında oraya ulaştık. Gittiğimizde gördüğümüz manzara; aday öğretmenlerimiz toplantı salonunda toplanmış, her bir arkadaşımızın önüne üye formları dağıtılmış ve üye olmaları noktasında söz konusu sendika başkanı tarafından konuşma yapılmaktaydı? dedi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı olarak yaşananlara tepki gösterdiğini ve olaya müdahale ettiğini belirten Eryıldız, ?Aday öğretmenlerimize hitaben baskıya boyun eğmemeleri konusunda yapılan konuşma aday öğretmen arkadaşlarımız tarafından sevinçle karşılanarak alkışlarla karşılık verilmiştir? ifadelerini kullandı.

Eryıldız konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Hemen sonrasında aday öğretmen arkadaşlarımızın salonu terk etme istekleri kurs görevlisi tarafından ?benim iznim olmadan buradan çıkamazsınız´ gibi ifadeleri ve kapının tutulması yoluyla engellenmiştir. Benim oradan İl Milli Eğitim Müdürlüğünü bilgilendirmek için ayrılmamın sonrasında salona çağırılan bir şahısla kurs veriliyormuş havası yaratılmak istenmiştir. Bu sırada aday öğretmen arkadaşlarımız "bu durumu kim dışarı sızdırdıysa bunun hesabını verecek" sözleri ile tekrar tehdit ile karşı karşıya kalmışlardır. Yaşananlar konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivas Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı bilgilendirilmiş ve gereğinin yapılması istenmiştir.?

Yetkililere seslenen Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, şunları kaydetti:

?Neden aday öğretmen eğitimi için görevlendirme, bir sendikaya tetikçilik yapanlardan seçilmiştir? Kurs vermek üzere görevlendirdiğiniz kurs görevlisi şahsın yaptığı görevi kötüye kullanmak değil midir? Öğretmen Evi toplantı salonu kimin onayı ve talimatı ile sözde sendikaya tahsis edilmiştir? Eğitim Bir Sen denen sendikanın yöneticilerinin tam kadro orada olmasını nasıl açıklayacaksınız. Bu şahıslar neden o saatte görevleri başında değillerdi? Bu durumla ilgili birçok delil elimizde vardır. Öğretmen Evi kamera kayıtları yok edilmemelidir, bu uyarımız da delil olarak kullanılacaktır. 12 Nisan 2019 tarihinden sonra üye yapılan bu arkadaşlarımızın üyelikleri de ayrıca takip edilecektir. Türk Ceza Kanunu Madde-118 çok açıktır. Bu durum hürriyete karşı işlenen suçlar kapsamındadır.?

Yaşananların sadece bir idari soruşturmayla sonuçlandırılamayacağını belirten Eryıldız, yasaların da ihlal edildiğini belirterek, ?Bu durumla ilgili idari ve yasal işlemler hemen başlatılmalı; görevini kötüye kullanan, yasaları ihlal eden, toplumu ve eğitim camiasını olumsuzluk içerisine iten kim varsa bunlarla ilgili gereği yapılmalıdır. İdari ve adli makamları sendikacılık adı altında yapılan bu ahlak dışı ve hukuk dışı konuda göreve davet ediyorum? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü