USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AHİLİĞİ ÖĞRENCİLERE ANLATTI

AHİLİĞİ ÖĞRENCİLERE ANLATTI

AHİLİĞİ ÖĞRENCİLERE ANLATTI
04-10-2021 07:00
Google News

Arife DEFNE ARSLAN

Okul Müdürü Ali Işıkver, Müdür Yardımcısı Gamze Arpa, Muhasebe ve Finansman Öğretmeni Nazife Köse ve öğrencilerden oluşan heyet, SESOB Başkanı Beşir Köksal’ı ziyaret ederek, Ahilik Haftası, esnaf teşkilatının yapısı hakkında bilgi aldılar.  

Okul Müdürü Alı Işıkver, Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri kapsamında okul olarak resim yarışmasında iki öğrencisinin birinci ve ekinci olduğunu ifade ederek, bu kapsamda esnaf teşkilatını ziyaret ettiklerini ve Ahilik hakkında bilgi almak istediklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SESOB Başkanı Beşir Köksal, Ahiliğin önemine değinerek, Ahiliğin ortaya koyduğu temel ilkeleriyle, toplumda yaşayan her kesimi kaynaştıran, bütünleştiren ve millet olma bilincini tüm toplumlara yayan sistemin adı olduğunu ifade etti.

Köksal, “Ahilik Kültürü ve felsefesi, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı ve yaşamı esas almıştır. Bu kültür dürüstlüğü, çalışkanlığı, kardeşliği, doğruluğu her zaman ön planda tutmuştur.  Ahi teşkilatı yaklaşık 800 yıl önce Ahi Evran Veli tarafından kurulmuştur.  Zamanın ekonomik, kültürel, sosyal faaliyetlerinde düzenleyici rol üstlenmiştir.  Ahi Evran tarafından kurulan ve ilk modern sivil toplum örgütü olma özelliğini de taşıyan Ahilik teşkilatı, birçok mesleğin gelişmesine gelecek nesillere aktarılmasına, nice usta, kalfa ve çırak yetişmesine vesile olmuştur. Ahilik teşkilatı önemli olduğu için gelecek kuşaklara aktarılması için mutlaka okullarda ders olarak yer verilmelidir “ dedi.

Köksal, okul yöneticilerine Osmanlı Döneminde Ahilik ve Esnaf Teşkilatı kitabından hediye ederken, öğrencilere de çeşitli hediye verdi.

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü