USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Ayık Spor Lisesi TÜRKİYE´DE 1 NUMARA

Ahmet Ayık Spor Lisesi TÜRKİYE´DE 1 NUMARA

Ahmet Ayık Spor Lisesi  TÜRKİYE´DE 1 NUMARA
14-07-2017 07:06
Google News

 

Ahmet Ayık Spor Lisesi, geride kalan eğitim döneminde elde ettiği başarılarla Türkiye´nin bir numaralı okulu oldu. 2016-2017 eğitim döneminde takım ve bireysel branşlarda elde ettiği il, ulusal ve uluslararası başarılarla dikkat çeken okul, elde ettiği üst düzey başarılar ve derecelerle sporda Türkiye´nin en başarıla okulları arasında kendine en ön sırada yer buldu.

HALTERDE DÜNYA VE AVRUPA DECELERİ

Ahmet Ayık Spor Lisesi Öğrencisi Caner Toptaş, halter branşında ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla büyük alkış aldı. 3 yıldır okullararası halterde Türkiye Şampiyonu olan Toptaş, 2016 Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonasında Avrupa şampiyonu oldu.  Caner Toptaş, 2017 Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası´nda ise Dünya 3´ncüsü oldu. Türkiye´yi, Sivas ve okulunu elde ettiği başarılarla çok iyi şekilde temsil eden Caner Toptaş, 2016 ve 2017 yıllarında elde ettiği derecelerle herkesin gurur kaynağı oldu.

TAKIM BRANŞLARINDA İKİ TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Ahmet Ayık Spor Lisesi 2016-2017 eğitim döneminde takım branşlarında iki Türkiye Şampiyonluğu elde etti. Okul müdür yardımcısı Metin Karabulut yönetiminde okullararası genç erkekler futsal, beden eğitimi öğretmeni Selçuk Yıldırım denetiminde gençler B kategorisi puanlı atletizmde Türkiye Şampiyonu olan Ahmet Ayık Spor Lisesi, bir sezonda iki branşta Türkiye Şampiyonu olan ilk Sivas okulu oldu.

3 TÜRKİYE DERECESİ

Ahmet Ayık Spor Lisesi, 2016-2017 eğitim döneminde okullararası takım branşlarında gençler B kategorisi kros Türkiye Şampiyonasında okul müdür yardımcısı Metin Karabulut ve okul beden eğitimi öğretmeni Selçuk Yıldırım yönetiminde erkeklerde Türkiye 2´ncisi, kadınlarda Türkiye 3´ncüsü oldu. Beden Eğitimi Öğretmeni Yunus İşler yönetiminde genç kadınlar hentbolda Türkiye 4´ncüsü olan Spor Lisesi, genç kadınlar futsalda Türkiye 6´ncısı, B kategorisi genç kızlar puanlı atletizmde Türkiye 9´uncusu oldu.

FERDİ BRANŞLARDA ÜST DÜZEY BAŞARI

Ahmet Ayık Spor Lisesi, ferdi branşlarda elde ettiği üst düzey başarılarla dikkat çekti. Geride kalan eğitim dönemine elde ettiği başarılarla damga vuran Spor Lisesi´nde halter, karate, tekvando, judo, güreş, puanlı atletizm ve bilek güreşinde sporcular il, ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılar elde etti. Sporcuların elde ettikleri başarılar ise şöyle;

Caner Toptaş, Yıldızlar Halter Avrupa Şampiyonu, Dünya 3´ncüsü

Hilal Aydın Tekvando Balkan 5´ncisi

Buluthan Özsürer Kick Boks Türkiye Şampiyonu

Murathan İmircan Karate Türkiye Şampiyonu

Mikail Kaya Kros Türkiye 2´ncisi

Mikail Kaya Puanlı Atletizm 800-1500 metre Türkiye 2´ncisi

Oğuzhan Yürümez Puanlı Atletizm 400 metre Türkiye 3´ncüsü

Zeynep Çevik Tekvando Türkiye 3´ncüsü

Nurdan Almalı Judo Türkiye 3´ncüsü

Atilla Kaan Aydın Güreş Türkiye 3´ncüsü

Muhammed Demir Güreş Türkiye 5´ncisi

MÜDÜR KARABULUT, ?GURUR DUYUYORUZ?

Ahmet Ayık Spor Lisesi Müdürü Abdulkadir Karabulut, Ahmet Ayık Spor Lisesi´nin adına yakışan bir eğitim dönemini geride bıraktığını söyledi.  Okulun kurulduğu ilk günden bu güne kadar sportif ve eğitim alanında başarılarını artırdığını belirten Karabulut, 2016-2017 eğitim döneminin altın bir eğitim dönemi olarak değerlendirdi. Okul olarak eğitim ve spora aynı derecede önem verdiklerini belirten Karabulut, ? Planlı ve programlı çalışmalarımızın meyvelerini bu sezon toplamaya başladık. Altın bir eğitim dönemini geride bıraktık. Takım ve ferdi branşlarda uluslararası, ulusal ve il dereceleri elde ettik. Elde edilen başarılarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Elde edilen başarılarda okul idaremizin, okul beden eğitimi öğretmenleri ve tüm öğretmen arkadaşlarımızın katkısı var. Sporcularımızın, sporcu velilerimizin katkısı var. Herkese teşekkür ediyorum? dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü