USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Aksa’dan Çevre Dostu Etkinlik

Aksa Doğalgaz, Dünya Plastik Poşet Kullanmama Günü’nü Sivas’ta çalışanlarını dahil ettiği çevre dostu bir etkinlikle kutladı. Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, doğada çözünmeden yıllarca kalabilen plastik poşetler, temiz çevre ve canlılığa dikkat çekmenin yanı sıra doğa dostu alternatiflerin tercih edilmesini teşvik etmek amacıyla toplanarak geri dönüşüme gönderildi.

Aksa’dan Çevre Dostu Etkinlik
08-07-2024 10:09
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

27 il merkezi, 306 ilçe ve beldede güvenle işlettiği 45 bin km’lik şebeke altyapısıyla 5 milyon abonesine doğal gazı güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, çevresel etki faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi: Çalışmalarında doğayı koruyan önemli adımların atılmasına ve sürdürülebilirlik faaliyetlerinin önemine dikkat çeken Aksa Doğalgaz, dağıtım hizmeti verdiği Sivas ilinde, 3 Temmuz Dünya Plastik Poşet Kullanmama Günü’ne yönelik anlamlı bir etkinlik hayata geçirdi. Aksa Sivas Doğalgaz çalışanları, doğada çözünmeden yıllarca kalan ve çevreye önemli zararlar veren plastik poşetleri topladı. Bir araya getirilen poşetler sonraki süreçte ise geri dönüşüme iletildi.

Gelecek nesillere temiz ve nefes alınabilen bir hava sahası bırakmak amacıyla sürdürülebilirlik çalışmalarını iş süreçlerinin merkezine alan Aksa Doğalgaz, geçtiğimiz yıl faaliyet gösterdiği bölgelerde karbon yoğun yakıtlar yerine doğal gazın kullanılmasıyla sadece 1 yılda 10,3 milyon ton daha az karbon emisyonunun gerçekleşmesini sağladı. Aksa Doğalgaz ayrıca küresel iklim değişikliğine karşı yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, ormanlaştırma ve biyoçeşitlilik alanında faaliyet gösteren sosyal bir girişim olan Ecording to Nature ile anlaştı. Yaklaşık 100 bin tohum topunun ecoDrone’lar aracılığıyla toprakla buluşacağı çalışma ile Aksa Doğalgaz, aboneleri adına ülkemizde ulaşılması zor alanların yeşillendirilmesine katkı sağlayarak yeşil çevre faaliyetlerine devam ediyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
06.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü