USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AKYILDIZ´DAN 11 PROJE

AKYILDIZ´DAN 11 PROJE

AKYILDIZ´DAN 11 PROJE
16-01-2019 07:59
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

CHP Belediye Başkan adayı ve eski Milletvekili Ali Akyıldız, yaklaşan seçimler öncesinde projelerini açıklamaya başladı. Sosyal medya hesaplarından ve kendisine ait internet sitesinden projelerini duyurmaya başlayan CHP adayı, 11 projesi hakkında bilgi verdi.

Akyıldız´ın açıkladığı projelerin isimleri, Üreten ve göç alan Sivas, gelişmiş mahalle, engellilere pozitif ayrımcılık, üniversite ve şehir birliği, park sorunu, ortak akıl, şeffaf ihale, raylı sistem, Kızılırmak, Eski Sanayi ve yerel basına destek olarak sıralandı.

?ÜRETEN VE GÖÇ

ALAN BİR SİVAS?

CHP  adayı Ali Akyıldız, projeleri ile ilgili şunları söyledi.?İşsizliğe ve Göç´e Nasıl dur diyeceğiz?  Belediye olarak kooperatifleşmeye gideceğiz.  Kooperatifler aracılığı ile ev hanımlarına iş istihdamı sağlayacağız. Üreten bir Sivas halkının üretiminin pazarlamasını kooperatifler aracılığıyla yapıp, halkımızın sadece üretime odaklanmasını sağlayarak, satış ve pazar yerini kooperatiflerimizin oluşturmasını sağlayacağız. KOSGEB´le bir arada çalışmalar yaparak halkımıza üretim konusunda destek projelerinin oluşmasında altyapı sağlamasını yapacağız. İşsiz ve İşsizlikten göç eden değil, üreten ve istihdam alanı bolluğu ile göç alan Sivas hedefimize ulaşacağız.?

?GELİŞMİŞ MAHALLE PROJESİ?

Her yıl aralıksız kaldırım taşları değişen Atatürk Caddesi ve İstasyon Caddesinden kafamızı kaldırıp mahallelerimize de bakacağız. Hala asfaltı olmayan kenar mahallelerimiz bulunmakta, mahalle arası asfaltlar çok kötü durumda, araç sahipleri her yıl araç alt takım bakımına bu bozuk ve bakımsız yollar yüzünden binlerce lira masraf yapıyorlar.

Her mahalleye çoklu branşları bir arada bulunduran spor tesisleri yapıp, işsiz spor akademisi mezunu kardeşlerimizi de o tesislerde istihdam edip özellikle ilkokul sıralarına kadar uzanan uyuşturucu illetinden de çocuklarımızı ve gençlerimizi uzak tutmak asıl amaçlı Ülkemizin ve memleketimizin gururu olacak sporcular yetiştireceğiz.?

?ENGELLİYE POZİTİF AYRIMCILIK?

?Sivas engelsiz yaşam merkezi haline gelecek. Engelli kardeşlerimiz için özel projeler üreteceğiz. Engelli parkları, eğlence merkezleri, eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, ulaşım araçları projelerimizle memleketimizi engelli kardeşlerimiz için engelsiz yaşam merkezine dönüştüreceğiz.?

?ÜNİVERSİTE VE ŞEHİR

BİRLİK PROJESİ?

?Üniversitedeki kardeşlerimize güzel yurtlar yapıldı teşekkür ediyorum. O Yurtlar çok güzel oldu. Kardeşlerimiz rahat ettiler ama masanın bir ayağı topal kaldı. Ne kaldı?  Üniversite ile şehri birbirinden ayırdık. Üniversite gençliği artık şehre uğramaz hale geldi.  Orada kendilerine mekânlar yapılması falan benim buradaki Sivas´taki esnaf kardeşlerim sıkıntı yaşatıyor.

Otelci sıkıntılı, kafeci sıkıntılı, tüm esnaf kan ağlıyor. Burada bir şeyler yapmak zorundayız.  Gençlere dönük cazibe merkezleri oluşturup şehirde gençliği buraya çekmeliyiz. İşte o raylı sistemle onlara farklı alternatifler sunabilmeliyiz. 40-50 bin üniversite öğrencimiz var. Şehirdeki esnafımız bu üniversite gençliğinden yeterince yararlanamıyor duruma geldi bu sorunu çeşitli donatılar ve cazibe merkezleriyle çözmeyi düşünüyoruz.?

?PARK SORUNU ÇÖZÜM PROJESİ?

?Çarpık kentleşme, daracık sokaklar nedeniyle görülen park sorunuyla ilgili özel çoklu merkez projelerimiz var. Yer altı oto park projelerimizi hayata geçirerek park sorununu çözmeyi hedeflemekteyiz.?

?ORTAK AKIL PROJESİ?

Şehrimizi Sivil Toplum Örgütleri ve Esnaf Odaları ile birlikte yöneteceğiz. Ortak akıl üreteceğiz. Benden önce görev yapmış çok değerli belediye başkanları var. Ben onurla gururla gideceğim, onların yanına düşüncelerini fikirlerini yardımlarını isteyeceğim. Tabii ki neden Çünkü akıl akıldan üstündür. Aynı şekilde bu topluma hizmet vermiş çok değerli siyasetçilerimiz var. Hangi partiden olduğu beni ilgilendirmiyor o arkadaşlarımızla da dostlarımızla da bir sohbet içerisinde Sivas için neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Tüm derdimiz Sivas, Sivas´ımız için durmadan çalışacağız.?

?ŞEFFAF İHALE PROJESİ?

?Belediye bünyesinde açılacak olan tüm ihaleler, eğer göreve gelirsem canlı yayınlanacak. Tüm halkımız canlı ve şeffaf şekilde ihaleleri izleyecek ve yandaşsız, hilesiz, hurdasız ihale sistemini inşallah bizler getireceğiz.?

?RAYLI SİSTEM PROJESİ?

?Sivas´ın ulaşım sorunu çok korkunç derecede, özellikle şehir merkezinde çok ciddi şekilde trafik sorunumuz var. Üniversite ile merkez arasında başlatılan projeyi devam ettireceğiz ve geliştirerek artılar katacağız. Şehrin  ulaşım problemini raylı sistemle çözeceğiz?

?KIZILIRMAK PROJESİ?

?Kızılırmak Projesi Sayın Sami Başkan´ın en önemli projelerinden bir tanesi idi. Bana göre çok güzel bir proje ve inşallah orayı yapmak bana nasip olacak. Ben gittim, Porsuk ırmağını gördüm. Eskişehir örneğini hep veriyorum, harika bir şehir yarattılar. Anadolu´nun gariban bir kasabası halindeyken, bugün Türkiye´nin dünyadaki en önemli marka şehirlerinden bir tanesi haline geldi. İddia ediyorum Kızılırmak Projesini geliştirerek oradan çok daha güzel hale getireceğiz ve orayı Sivas´ımızın bir değeri haline dönüştüreceğiz, çok farklı bir yaşam merkezi olacak?

?ESKİ SANAYİ PROJESİ?

?Sorununu ilk çözmem gereken yerlerden bir tanesi eski sanayidir. Benim oradaki derdim, belediye kendi rahatını düşünen bir bakış açısıyla değil, oradaki hak sahiplerini önceleyen onları düşünen bir bakış açısıyla oradaki sorunu çözmek zorundadır. Benim burayla başka başka hesaplarım olmadığı için öncelikle o kardeşlerimin hakkını teslim ederek oraya proje üreterek sorunu çözmek zorundayım. Oradaki kiracı kardeşlerimin dükkanlarını yapıp teslim etmeden onların işlerini sürdürülebilir hale getirmeden eski sanayi sitesine dokunmayacağım.?

?YEREL BASIN

DESTEK PROJESİ?

?Hem yazılı hem de görsel medyayı desteklemek zorundayız. Özgür basın bir ülkenin özellikle de bir ilin olmazsa olmazıdır. Eğer basın özgür olmazsa, beni eleştirmezse, ben yaptığım yanlışları doğru zannedip yapmaya devam ederim. O yüzden inşallah o makama geldiğimde yazılı ve görsel basını destekleyeceğiz.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü