USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ALİ BABA ANILDI

ALİ BABA ANILDI

ALİ BABA ANILDI
16-08-2022 05:00
Google News

Yüksel MENEKŞE

Merkezi İstanbul’da bulunan Ali Baba Pir Sultan Feyzullah Efendi Derneğinin organizasyonda, Doğuş tv sponsorluğunda hayırseverlerin katkılarıyla Ali Baba Sultan'ı anma ve geleneksel aşure lokma etkinliği gerçekleştirildi. Sivas belediyesi Susamışlar konağı olarak bilinen tekkede yapılan ve Sivas Belediyesi'nin de destek verdiği programa; dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda; Tunceli Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Kökel'in ‘İslâm tarihinde Muharrem Ayı’ konferansı düzenledi. Ayrıca Türkmen Alevi Ocakları Başkanı Ali Coşkun'un, 16. yüzyılda Horasan diyarından gelip Sivas'a yerleşen ve tebliğ görevini yaparak gönüller Sultan'ı olan Seyyid Ali Baba'yı anlattı.

Programda konuşan Belediye Başkan Vekili Turan Topgül; “Böyle anlamlı ve bir o kadar da zor olan etkinliği tertip eden Ali Baba Pir Feyzullah Dernek Başkanı Nergiz Süslü ve emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Böyle anlamlı etkinlikler şehrimiz adına ciddi bir katma değerdir. Sivas'ımız Ali Baba gibi zatlar ve manevi değeri yüksek organizasyonlarla anılmalıdır. Belediye olarak desteğimiz artarak devam edecektir” dedi.

Ali Baba Pir Feyzullah Derneği Başkanı Nergiz Süslü ise birlik ve beraberlik mesajları verdi.  Başkan Süslü; “Burada olduğumuz süre içerisinde bizimle yakından ilgilenen çaba sarf eden tüm gönül dostlarımıza candan teşekkür ediyorum. Bizim tek amaç ve gayemiz memleketimizde kin, nefret ve ötekileştirmeye son verip birlik, beraberlik ve kardeşliği aşure misali pekiştirmektir. Arzumuz Mevlana denildiğinde nasıl Konya akla geliyorsa Ali Baba denildiğinde de Sivas konuşlansın, Ali Baba uluslararası sempozyumlarla anılsın, bu manada tüm şehirden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Program mersiye, hubiyer semahı ve aşure ikramı ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü