USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Altın Fiyatları Altüst Olacak

Yarından itibaren gram ve çeyrek altın fiyatlarında yaşanacak gelişmeler hakkında ekonomist İslam Memiş'ten önemli uyarılar geldi.

Altın Fiyatları Altüst Olacak
14-04-2024 11:36
SİVAS
Google News

Haber Merkezi

Savaş ve çatışma durumlarında, yatırımcılar genellikle güvenli limanlara yönelirler. Bu, ekonomi dünyasının en sık rastlanan gerçeklerinden biridir.

Geçtiğimiz haftanın büyük bölümünde, 10 Nisan'da başlayan Ramazan Bayramı nedeniyle yurtiçi piyasalar kapalı kaldı. Ancak, XAU/USD paritesinde yaşanan tarihi yükseliş, henüz etkisini göstermedi.

Ons altındaki rekor seviyelerin, pazartesi günü gram altın ve çeyrek altın fiyatlarını doğrudan etkilemesi beklenirken, altın fiyatlarındaki yükselişin ne kadar süreceği konusunda ekonomist İslam Memiş'in yaptığı yorum dikkat çekti.

Memiş, pazartesi günü piyasaların nasıl bir seyir izleyeceğini ve altın sahiplerinin dikkat etmesi gereken noktaları aktarırken şunları söyledi:

"Altın fiyatlarında düşüş için hazırlıklı olun. İran ve İsrail arasındaki gerilim altın piyasalarında fiyat artışına neden oldu. Yatırımcılar şimdi 'Bu yükseliş ne kadar sürecek?' ve 'Nasıl bir strateji izlemeliyiz?' gibi sorularla karşı karşıya.

Bayram tatili sırasında piyasalardan uzak kalmak önemli çünkü Orta Doğu'daki gelişmelerin ciddiyeti konusunda uyarılarım vardı. Ons altındaki agresif yükselişle birlikte, altın pozisyonlarımızı bir süre beklettik ve dolar pozisyonları aldık.

Bugünkü fiyatlamalara bakıldığında, altın ve gümüş piyasalarında yeni rekorlar görülüyor. Bu haftaki rekorlar, İran ve İsrail arasındaki gerilimden kaynaklanıyor.

Özellikle İran'ın İsrail'e yönelik olası saldırısına ilişkin beklentiler arttıkça, yatırımcılar altına yönelmeye devam ediyor. Ons altında cuma günü 2400 dolar seviyeleri aşıldı ve tarihi zirve yeniden kaydedildi.

Yurtiçi piyasalarda bayram nedeniyle kapalılık olsa da, pazartesi günü yüksek emtia fiyatları ve karmaşık piyasalar bizi bekliyor olacak. Özellikle yeni TL elde edenler için en iyi yatırım Euro olabilir."

"PAZARTESİ GÜNÜ ALTIN FİYATLARINDA HER ŞEY TERSİNE DÖNEBİLİR" UYARISI

Euro/dolar paritesinin 1.07'nin altına gerilemesiyle birlikte yankılandı. Dolar tarafında yaşanan sınırlı yükseliş, beklenen Euro rallisini henüz yaşamadı. Şahsen, şu an elimde para olsa, TL karşılığında tercihimi Euro'dan yana kullanırdım.

Ancak altın ve gümüş fiyatlarında yıl boyunca yaşanması beklenen artışlar devam ediyor. Gram altında ise bilindik 3000 TL ile 3500 TL aralığında seyir devam ediyor.

Altın bulunduran yatırımcıların ellerindeki pozisyonları korumaları tavsiye edilirken, yeni altın alacak olanların ise bir süre beklemeleri ve olası düzeltmeleri alım fırsatına çevirmeleri öneriliyor.

Özellikle ons altında, 2400 dolar seviyelerine ulaşılmasına rağmen, 2600 dolar hedefine ulaşmak için kar satışlarının gelmesi bekleniyor. Teknik olarak düzeltmelerin yaşanması önem arz ediyor.

Bu nedenle ons tarafında dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle İran ve İsrail arasındaki gerilimin azalması durumunda, altın fiyatlarında her şeyin tam tersine dönebileceği unutulmamalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü