USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ANADOLU ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ TOPLANDI

ANADOLU ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ TOPLANDI

ANADOLU ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ TOPLANDI
18-11-2021 07:00
Google News

Yüksel MENEKŞE

Toplantı, 15 Kasım 2021 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanlığını yürüten Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, bölge üniversite rektörleri katıldı.

“AMACIMIZ BİRLİKTE BÜYÜMEK”

Toplantıya ev sahipliği yapan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın KAEÜ hakkında gerçekleştirdiği konuşmanın ardından Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanlığını yürüten Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul bir konuşma yaparak, birliğin oluşturulma süreci ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 25 Mayıs 2020 tarihinde 9 üniversite rektörünün bir araya gelmesiyle ortak problemlerin çözümüne ilişkin bir toplantı yapmalarının ardından Anadolu Üniversiteler Birliği oluşumunun ortaya çıktığını anlatan Rektör Kul, birliğin amacının birlikte başarmak, birlikte gelişmek ve birlikte ilerlemek olduğunu söyledi. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak için yeni yollar ve fikirlerin önemli olduğunu anlatan Prof. Dr. Mehmet Kul, üniversitelerin sadece eğitim öğretim alanında değil, bölgelerinin sosyo-kültürel ve ekonomik yapısıyla ilgili projeler üretmekle de yükümlü olduğunu kaydetti. Öğrencileri geleceğe en iyi şekilde hazırlamalarının kendilerinin en büyük ve önemli sorumluluğu olduğunu da dile getiren Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, “Öğrencilere güzel bir gelecek bırakmanın yolu, üniversiteler olarak ülkemize ve bölgemize yaptığımız katkılardır.” dedi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalite alanındaki başarılı çalışmalarını dinlemekten memnuniyet duyacağını kaydeden Rektör Kul, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un konuşmalarının ardından Kırşehir Valisi İbrahim Akın söz alarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında Vali Akın, Kırşehir’in tarihi hakkında bilgiler verdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü