USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ankara'da Derece Yaptılar, Sivas'ı Gururlandırdılar

Ankara’da düzenlenen Türkiye FF Model Uçak Şampiyonası'na Sivas’ı temsilen katılan sporcular farklı kategorilerde derece yaparak kente madalyalarla döndüler.

Ankara'da Derece Yaptılar, Sivas'ı Gururlandırdılar
15-10-2024 11:46
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

Türk Hava Kurumu (THK), Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Yenimahalle Havacılık Kulübü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği, Uluslararası Havacılık Federasyonu onaylı Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası, Gölbaşı ilçesi Gölbek Mahallesi'nde düzenlendi.

100'e yakın havacılık tutkununun el yapımı model uçaklarla yarıştığı etkinlikte, 5 farklı kategoride uçuşlar gerçekleştirildi.

Sivas’ı temsilen şampiyonaya katılan sporcular da derece yapmayı başardı.  Türkiye FF Şampiyonası'nda,  F1A klasmanında Ahmet Aslan, Melih Özüduru ve Melike Sakarya’dan oluşan Sivas ekibi takım olarak Türkiye ikincisi oldu.

Aynı şampiyonanın F1H genel ferdi klasmanında ise Umut Cirhinlioğlu birinci olurken, Arda Taş ikinciliği elde etti. F1H Junior kategorisinde de aynı başarıyı sürdüren sporcularımız, Cirhinlioğlu'nun birinci, Taş'ın ise ikinci olduğu sıralama ile ilimizin genç yeteneklerinin yükselişte olduğunu gösterdi.

F1H genel klasman takım kategorisinde ise Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sivas Gençlik Merkezi sporcuları birincilik kupasını kazanarak, Sivas’ı zirveye taşıdı.

DERECE YAPMAYA DEVAM ETTİLER

Anatolian FF Cup’ta da sporcularımız başarılarına yenilerini ekledi. F1A ferdi klasmanında Ahmet Aslan, birinci olarak kürsünün en üst basamağına çıktı. F1H genel ferdi klasmanında ise Ahsen Cengizoğlu birinciliği, Umut Cirhinlioğlu ikinciliği, Hüseyin Engür ise üçüncülüğü elde etti.

Diğer yandan Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Aytaç Keklik ise kente dereceyle dönen sporcuları tebrik etti.


Editor : DEMET KARAKUŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
15.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü