USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Asgari Ücretliye Bayram İkramiyesi!

Milyonlarca asgari ücret çalışanlarına güzel haber duyuruldu. Hesaplara yatacağı tarih netleşti. İşte tüm ayrıntılar....

Asgari Ücretliye Bayram İkramiyesi!
02-06-2024 16:02
SİVAS
Google News
Haber Merkezi
Sene başında yapılan yüzde 49 zamla asgari ücret 11 bin 402 TL'den 17 bin 2 TL'ye yükseltildi, ancak bu zam kısa süre içinde enflasyon etkisiyle eridi.
Asgari ücretliye bayram ikramiyesi yatacak! Tarih netleşti 2

Asgari Ücret Komisyonu'nun belirlediği zamdan sonra, son yıllarda sıkça gündeme gelen ara zamlar tekrar tartışılmaya başlandı. Özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar için asgari ücretle geçinmek giderek imkansız hale gelirken, milyonlarca çalışan maaşlarında iyileştirme yapılmasını bekliyor.

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi yatacak! Tarih netleşti 3

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zam konusunun gündemde olmadığını belirtmiş ve sene başında yapılan zammın ara zamları içerdiğini vurgulamıştı.

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi yatacak! Tarih netleşti 4

Türk-İş'in açıkladığı verilere göre, mayıs ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 18 bin 969 lira, yoksulluk sınırı ise 61 bin 788 lira olarak belirlendi. Verilerle karşılaştırıldığında, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı görülüyor.

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi yatacak! Tarih netleşti 5

Ankara ve İstanbul'da faaliyet gösteren iki firma, Kurban Bayramı öncesinde çalışanlarına sevindirici bir haber verdi. Her iki firma da çalışanlarına 5 bin TL bayram ikramiyesi ödeme kararı aldı.

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi yatacak! Tarih netleşti 6

Firmaların aldığı bu kararlar geniş bir beğeni toplarken, benzer adımların diğer şirketler tarafından da atılması bekleniyor. 5 bin TL ikramiyelerin bayram öncesinde çalışanların hesabına yatırılacağı bilgisi de paylaşıldı.

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi yatacak! Tarih netleşti 7

Asgari ücretle çalışanlar, memurlar ve emekliler için Temmuz zammının ardından maaşlarla ilgili olumlu bir adımın atılması bekleniyor.

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi yatacak! Tarih netleşti 8

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZDA ARA ZAM YAPILACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili ara zammın gündemlerinde olmadığını belirtti. Işıkhan, ekonomik verilerin iyi gittiğini vurgulayarak, Aralık ayındaki düşüncelerinin aynı şekilde devam ettiğini ve enflasyonla ilgili verilerin oldukça olumlu olduğunu söyledi. Hiçbir ara zamın gündemlerinde olmadığını ifade etti.

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi yatacak! Tarih netleşti 9

ASGARİ ÜCRET ŞU AN NE KADAR?

2022 yılında hükümet tarafından yapılan son zamla birlikte asgari ücret 17.002 TL olarak belirlenmişti. Ancak, asgari ücret yıllık olarak ocak ve temmuz aylarında yeniden değerlendiriliyor. Dolayısıyla, 2023 yılında asgari ücretin ocak ve temmuz aylarında ne kadar olacağı henüz belirlenmedi. Yapılacak olan zamlarla birlikte asgari ücret miktarı yeniden güncellenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü