USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ASIM´IN NESLİ OLMALISINIZ - video

ASIM´IN NESLİ OLMALISINIZ - video

ASIM´IN NESLİ OLMALISINIZ - video
15-03-2019 07:35
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karataş, ?Öğrenciler bizleri geride bırakıp bayrağı daha ileri ufuklara götürmezse Akif´in özlemle beklediği, gelmesini tasavvur ettiği Asım´ın nesli sıfatını kazanmış bir nesil olamaz? dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından İstiklal Marşı´nın şairi, ünlü mütefekkir Mehmet Akif Ersoy´un hayatının anlatıldığı ?Akif´i Unutmamak İçin 40 Sebep? adlı program düzenlendi.

Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu´nda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Âlim Yıldız,  Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karataş, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı İbrahim Delice, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı İbrahim Delice yaptığı açılış konuşmasında, ?Turan Karataş hocam davetimizi kabul etti. Mehmet Akif kahramanlık destanımızı ölümsüzleştiren ismimizdir. Evet, kahramanlarımız var ama söz kahramanlarının da ayrı bir yeri var. O yeri sözün ustası sizlere aktaracak. Mehmet Akif´i unutmamak için kırk değişik sebebi burada hocamızın güzel anlatımıyla dinleyeceğiz? dedi.

?Mehmet Akif neden bir asırdır unutulmuyor? diyerek sözlerine başlayan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karataş, ?Özellikle öğrencilerimizin bizden daha ileri gitmeleri için bizden daha çok duymaları, daha çok düşünmeleri, daha çok okumaları gerekmektedir. Boynuzun kulağı geçmesi gerekiyor. Siz bizleri geride bırakıp bayrağı daha ileri ufuklara götürmezseniz Akif´in özlemle beklediği, gelmesini tasavvur ettiği Asım´ın nesli sıfatını kazanmış bir nesil olamazsınız. Mehmet Akif neden bir asırdır unutulmuyor? 100 sene bir insanın gündemde kalması kolay değildir. Akif´i niye unutmuyoruz? Eserleri, şahsiyeti, yaşadıkları ve yaşattıkları hala büyük kitlelerde yankı buluyor? ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise ?Özellikle Akif´le ilgili bizleri aydınlatan bu kadar güzel bilgileri paylaşan Turan Karataş hocama çok teşekkür ederim.  Hocamızı yıllardır tanırız; sadece bir akademisyen değil iyi bir yazar, iyi bir edebiyatçıdır. Birçok eseri var. Bu vesileyle hocamızı üniversitemizde tanımayan öğrencilerimizde artık tanıdılar. Prof. Dr. Turan Karataş Hocamızı üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü