USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Av yasağı başlıyor

Av yasağı başlıyor

Av yasağı başlıyor
24-03-2022 07:00
Google News

Arife DEFNE ARSLAN

Sazangiller ve yayın balığının üretme mevsimi olması nedeniyle ilimiz genelindeki iç sularda 1 Nisan- 1 Temmuz tarihleri arasında av yasağı uygulanacak. Akarsularda olta ile tatlısu kefali ve gümüş balığı avı ise yapılabilecek.

Av yasağının başlaması ile birlikte yasaktan önce avlanılan balıkların en geç üç gün içerisinde İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine stok tespitinin yaptırılmasını takiben satışı yapılabilecek.  Tespiti yapılmayan ürünlerin nakline ve pazarlanmasına izin verilmeyecek ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatılacak. Stok tespiti yaptırılan balıkların satışında 'stok tespit belgesi' bulundurulmalı ve bu balıkların 7 gün içinde satışının gerçekleştirilmesi veya işlenmesi gerekiyor.

Avlanmanın yasak olduğu tarihler arasında avlanan ve su ürünlerini satan kişi/kişiler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde gerekli cezai işlem uygulanacak.

Tüm balıkçıların av yasaklarına uymaları gerekiyor. Su ürünleri avcılığı konusunda yasak avcılık faaliyetlerini vatandaşların jandarma ve emniyet ekiplerine bildirmesi gerekiyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü