USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

"AVRUPA´NIN EN İDDİALISI"

"AVRUPA´NIN EN İDDİALISI"

31-07-2018 07:59
Google News

Vali Davut Gül, ürettiği yük vagonlarıyla dünyada adından söz ettiren TÜDEMSAŞ´ın Avrupa´nın en iddialı kuruluşu olduğunu belirtti. Gül, ?Yabancı lojistik şirketlerin dikkatini çekmeye başlayan TÜDEMSAŞ´ta üretilen vagonları birçok ülke kullanmayı seçmiştir. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattındaki yük taşımalarında da TÜDEMSAŞ´ın imzası görülmektedir" dedi.

?HEM İÇ HEM DE DIŞ PİYASAYA PAZARLANACAK?

Kurum ziyaretleri kapsamında dün Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş.´yi (TÜDEMSAŞ) ziyaret eden Vali Gül, yük vagonunun hem iç hem de dış piyasaya pazarlanacağını açıkladı.

Vali Gül, TÜDEMSAŞ´ın Demiryolu sanayisinin Türkiye´deki en eski ve en köklü kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, ?Ülkemizin demiryolu teknolojisi üretmesi ve yurt dışına da bu teknolojiyi ihraç etmesi amacıyla ortaya konan ?Milli Tren Projesi´nin üç adımından biri olan ?Yeni Nesil Milli Yük Vagonu´ projesi TÜDEMSAŞ tarafından 2017 yılında hayata geçirilmiştir" dedi.

Nurettin ÇUKURYURT/

Vali Davut Gül, kurum ziyaretleri kapsamında dün TÜDEMSAŞ´ı ziyaret etti, üretim tesislerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Türkiye´nin öncü kuruluşlarından biri olan Türkiye Demiryolu Makineleri A.Ş.´de incelemede bulunan Vali Davut Gül, ürettiği yük vagonlarıyla dünyada adından söz ettiren TÜDEMSAŞ´ın Avrupa´nın en iddialı kuruluşu olduğunu belirtti.

Gül, ?Yabancı lojistik şirketlerin dikkatini çekmeye başlayan TÜDEMSAŞ´ta üretilen vagonları birçok ülke kullanmayı seçmiştir. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattındaki yük taşımalarında da TÜDEMSAŞ´ın imzası görülmektedir" dedi.

?HEM MİLLİ HEM DE YERLİ?

Fabrikadaki incelemenin ardından basın toplantısı düzenleyen Vali Davut Gül, Ülkemizin demiryolu teknolojisi üretmesi ve yurt dışına da bu teknolojiyi ihraç etmesi amacıyla ortaya konan ?Milli Tren Projesi´nin üç adımından biri olan ?Yeni Nesil Milli Yük Vagonu´ projesi TÜDEMSAŞ tarafından 2017 yılında hayata geçirilmiştir" dedi.

Türkiye´nin 2023 ve 2035 vizyonunda ortaya konan demiryolu hedefleri çerçevesinde çalışmalar yapan TÜDEMSAŞ ile ilgili görüşlerini dile getiren Vali Gül, ?Türkiye´nin demiryolu ağında yer alan yük vagonlarının yaşları ve teknik makta ve ülkemizin demiryolu ağında yer alan yük vagonlarının yaşları ve teknik özelliklerini dikkate alarak, sektörün değişen ve gelişen ihtiyaçları çerçevesinde, yeni ve teknolojik vagonların üretilmesine öncelik vermektedir. Vagon üretimi ve bakım onarımı açısından Avrupa Birliği ve çeşitli uluslararası örgütlerin istediği teknik kriterleri sağlamaya dönük olarak başlatılan sertifikasyon süreçlerini başarı ile tamamlayan TÜDEMSAŞ, Avrupa´nın en iddialı yük vagonlarını üretmeye ve yabancı lojistik şirketlerin dikkatini çekmeye başlamış, pek çok ülke burada üretilen vagonları kullanmayı seçmiştir. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattındaki yük taşımalarında da TÜDEMSAŞ´ın imzası görülmektedir." dedi.

Milli Tren Projesi´nin önemine de değinen Gül, "Ülkemizin demiryolu teknolojisi üretmesi ve yurt dışına da bu teknolojiyi ihraç etmesi amacıyla ortaya konan ?Milli Tren Projesi´nin üç adımından biri olan ?Yeni Nesil Milli Yük Vagonu´ projesi TÜDEMSAŞ tarafından 2017 yılında hayata geçirilmiştir." diye konuştu.

?İÇ VE DIŞ PİYASAYA PAZARLANACAK?

TÜDEMSAŞ´ın önemli alt yapı yatırımları gerçekleştirdiğini vurgulayan Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Yük vagonu işini iyi ve kaliteli yaptığımızda diğer sektörler içinde arayış içerisine girilmesine gerek kalmayacaktır. Yük vagonunu iyi üreteceğiz hem iç piyasaya hem de dış piyasaya pazarlayacağız. II. OSB´ye TÜDEMSAŞ´a iş yapan ve yapacak olan firmalar ilgi gösteriyor. Her parselinde demiryolu hattı olan II. OSB´de tüm işletmeler dünyanın her yerine nakliye sorunu yaşamadan ihracat gerçekleştirebilecek.

İSTİHDAMDA VE ÜRETİMDE MARKA

TÜDEMSAŞ 750 vagon üretim kapasitesi ve doğrudan ve dolaylı olmak üzere bin 800 kişilik istihdamı ile dünya genelinde bir marka haline geldi. Ayrıca şirket Ar-Ge çalışmalarını da sürdürüyor. TÜDEMSAŞ ilk defa ihracat yapmakta ve birçok ülke ile de rekabet etmektedir. Ürün bankası yeni oluşturuldu ve sertifikasyon süreci tamamlandı. Böylece istenilen standartlarda vagon üretimi gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra TÜDEMSAŞ kendi yan sanayisini de gerçekleştirdi. 10 firma TÜDEMSAŞ´a üretim yapıyor ve bu firmalardan 4 tanesi Sivas´ta.

İHTİYACI TÜDEMSAŞ GİDERECEK

Dünya genelinde yük vagonuna ihtiyaç var. Böylece TÜDEMSAŞ´a olan ihtiyaç da giderek artacaktır. Yan sanayinin gelişmesi de ilimize ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. TÜDEMSAŞ iyi yönetilirse, iyi rekabet edebilirse, iyi ar-ge ortaya koyarsa hem Türkiye´ye hem dünyaya satış yaparız. TÜDEMSAŞ´ın geleceğine şirketin çalışanları, yöneticileri karar verecek. İyi yönetilir ve rekabet edilebilir olursa dünyada parmakla gösterilen şirketlerden oluruz.

ŞEHİRDE LOKOMOTİF OLUR

Firma bildiği işi yapacak. Uzmanı olduğumuz işi iyi yaparsak TÜDEMSAŞ´da büyür, şirkete iş yapan firmalarda büyür, şehre de lokomotif olur. Bir diğer faydası da burası bir okul. Buradan emekli olan personel piyasada iş yapabilir. TÜDEMSAŞ´ta 13 farklı vagon sertifikalı üretiliyor. Fabrika her yıl kendi kendini yeniliyor, onarımı hariç bin 500´e yakın vagon üretimi gerçekleştirebiliyor.

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

TÜDEMSAŞ´ın Türkiye´de ve dünyada görülen 50 yıllık müşterisi hazır. Yük vagonunun yüzde 75 piyasası Sivas´ta. II. OSB ile birlikte hem gelecekte üretilecek yük vagonlarının merkezi olacağız, hem de kendi konumumuzu muhafaza edeceğiz. Ayrıca TÜDEMSAŞ kendi enerjisini de üretecek. Yeni yapılan 2 meslek lisemiz ile birlikte ara eleman anlamında da alt yapımız güçlenecek. TÜDEMSAŞ´ın da, Sivas´ın da, Türkiye´nin de geleceği parlak."

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü