USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

AYBABA, ?TÜRK´Ü TERCİH EDERİM?

AYBABA, ?TÜRK´Ü TERCİH EDERİM?

AYBABA, ?TÜRK´Ü TERCİH EDERİM?
18-10-2017 07:00
Google News

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, pazartesi akşamı NTVspor´da 90+ programında Türk futbolu adına önemli açıklamalarda bulundu.  Yerli ve yabancı oyucusunun kalite olarak aynı durumda olması durumunda kendisinin Türk futbolcuyu tercih edeceğini belirten Aybaba, Demir Grup Sivasspor´da işlerin şuan itibariyle iyi gittiğini ifade etti. Konya´da, Galatasaraylı futbol severe yapılan davranışlar için üzüldüğünü kaydeden Aybaba, Sivas´ta oynanacak Demir Grup Sivasspor, Galatasaray maçına Konya´da saldırıya uğrayan taraftarı davet edeceklerini açıkladı.  Aybaba´nın katıldığı programda yaptığı açıklamalardan satır başları ise şöyle;

ŞUANDA İŞLER İYİ GİDİYOR

Transferin son günü 4 oyuncu aldık. Oyuncuları kadroya katmak kolay değil. Bir ara adaptasyon sorunu yaşadık. Bunun belli bir süre süreceğini biliyorduk. Oyuncularımız geçiş süresini erken tamamladı. Daha iyi oynamaya başladılar. Son 4 haftada 3 galibiyet elde ettik. Futbolumuzu geliştirmek istiyoruz. Biz keyif veren takım olmak istiyoruz. Temsil ettiğimiz camiayı iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Şu anda işler Demir Grup Sivasspor adına iyi gitmeye başladı.

 

BİRLEŞMEK GEREK

Futbolun genel dinamitleri birleşelim, bir oturalım, sorunlarımız var. Bir an önce çözelim. Herkesin keyif aldığı futbola dönelim. Bir Galatasaraylı arkadaşımın Konya´da formasıyla birlikte olduğu pozisyonu gördüm. İnanılmaz üzüldüm. O benim evladım gibi. Onu da biz içerde oynayacağımız Galatasaray maçına davet edeceğiz.

HEDEFİMİZ İLK 10

Ligde ilk on içinde kendimize yer bulalım düşüncesindeyiz. Arkadaşlar performanslarını daha fazla yükseltir, daha aşağı doğru düşürür diye düşünmüyorum. Bir şeyleri doğru yapmaya başladık. Futbolcularımın iştahları arttı. Taraftarımızda bize sahip çıkmaya başladı. İyi bir yönetimimiz var. Doğru bir tesisleşmemiz var. Gerçekten iyi bir Anadolu takımıyız. Sivas´ta çok keyifli insanlar var

KONE´YE BABA DİYORUZ

Kone´ye baba diyoruz. Mutlu oluyor. Çok keyifli bir adam, zaten de böyle olmakta lazım. Bu bir takımtaşlık ruhudur. Sivasspor´a oyuncu getirmekte zorlanıyorduk. Biz Kone´yle başlayalım dedik. O zaman futbolcular A, Everton´tan, Kone gelmiş derler dedik. Öylede oldu. Kone, aldığımız oyunculara iyi bir reverans oldu. O da mutlu bizlerde Kone´yle çalışmaktan memnunuz.   

OYUNCU YETİŞTİREMİYORUZ

Son maçımızda sahaya 4 Türk futbolcu ile çıktık. Biz takım içinde Türk yabancı ayrımı yapmayız. Çalıştırdığımız takım içinde en iyi on biri sahaya sürmenin çapası içindeyiz. Biz tarihi hatalar yapıyoruz. Rakamlarla oynuyoruz. İki yabancı mı olsun, 5 mi olsun, serbest mi olsun. Şimdi ise aşağı mı insin, böyle mi kalsın tartışması içindeyiz. Böyle saçma bir şey olur mu?. Biz şimdi üretmeyi bıraktık. Oyuncu yetiştiremiyoruz. Avrupa´nın en genç nüfusuna sahip ülkede oyuncu yetiştiremiyoruz.

TÜRK OYUNCUYU TERCİH EDERİM

Tamam biz burada duralım şimdi. Yetiştiremediğiniz sürece ne yapacaksınız ?. Dışardan alacaksınız?. Elimizde şuan ligde kalitesi belli bir yerlere gelmiş, 80-100 tane oyuncumuz var. Onlarında istek ve arzuları tamamen bitti. Benim için işin en açı tarafı bu. Arkadaşlara diyorum, bizler yabancı oyuncuyu transfer ediyoruz. Oynayacak diye değil. Bunları takım kadrosunun içerisine alıyoruz. Oynayacak oyuncuyu siz kendiniz belirliyorsunuz. Biz değil. Ben kendi evlatlarımın oynamasını daha çok isterim. Kadroda yerli yabancı oyuncumun kaliteleri aynı ise ben Türk futbolcusunu tercih ederim. Daha iyi olsun, kendini daha iyi geliştirsin, milli takıma yükselsin.

 

SİVAS´TA ALTYAPI HAMLESİ BAŞLATTIK

Ben Beşiktaş´a teknik direktör oldum. Altyapıya gittim. Konteynerde soyunuyordu. Bir daha altyapıya gidemedim. Utandım gidemedim. Bunu defalarca her platformda anlattım. Böyle, böyle, ülke futbolunun durumu iyi değil. Yarın milli takımı oluşturacak oyuncu bulamayacağız dedim. Yabancı oyuncu sayısını serbest bırakalım. Küçük küçük kriterler koyalım. Geçiş dönemidir. 10 ilk 5 yıllık plan yapalım. İlk beş yıl tesisleşme ve iyi teknik direktör yetiştir me ve futbolcu taraması. Stadyumlar yaptık. İçine oyuncu koyamıyoruz. Tribünlere seyirci getiremiyoruz. Niye yaptık bu kadar stadyumu. Hiçbir kulübün doğru bir altyapısı yok. Sivasspor´da başkanımızdan rica ettik. Böyle, böyle bir sistem oluşturalım. 300 bin liralık alt yapı bütçesini 2.5 milyona çıkardık. 4 tane antrenörümüz vardı. 16 taneye çıkardık. 11 kategoride yarışmaya başladık. Sivas´ta futbol okulu başlattık. Bütün okulları tarıyoruz. İlçeleri tarayacağız. Valimizde bizlere tam destek veriyor. Tesislerimizdeki saha sayısını artırıyoruz. Yeni tesis yapıyoruz. Ben başkanımıza ve yönetim kurulumuza alt yapıya verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü