USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan YILMAZ´dan BİR DESTEK DAHA

Bakan YILMAZ´dan BİR DESTEK DAHA

Bakan YILMAZ´dan BİR DESTEK DAHA
19-06-2018 07:59
Google News

Sivas´a yapılan tüm yatırım ve eserlerde büyük katkısı olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın desteğiyle gerçekleştirilecek olan Sivas Futbol Okulu´nun protokolü imzalandı. Ahmet Ayık Spor Lisesi´nin yanına yapılacak 16 derslikli okulda, 200 yataklı pansiyon, çok amaçlı kapalı ve açık spor salonu ile 3 tane organik granüllü otomatik sulama sistemli sentetik ve doğal çim futbol sahaları olacak.

?SPORDAKİ BAŞARIMIZ ARTACAK´

Bakan Yılmaz, Futbol Okulu´nun, Sivas´ın spor alanındaki başarılarının artmasına çok önemli katkı sağlayacağını belirterek, ?Spora büyük önem veriyoruz. 43 ilimize 15 ile 50 bin arasında değişen kapasitede modern statlar yaptık. Avrupa´nın hiçbir yerinde bu kadar kısa süre böyle tesisler kazandırılmadı. Sivasspor, Sivas´ın üzerine değer katan kulübümüz oldu ve çok da iyi yönetiliyor. Sivasspor´un başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Sivasspor´u bugünlere getiren değerli başkanına ve yönetim kurulu üyelerine ve yönetime destek veren Sivaslı hemşerilerime teşekkür ediyorum." dedi.

?BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM´

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ise, Sivas ile birlikte Tokat, Erzincan ve Kayseri´deki gençlerin de faydalanacağı Futbol Okulu´nun yeni futbolcular yetişmesini sağlamak açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek, ?Bakanımız İsmet Yılmaz´a ve her zaman yanımızda olan Valimiz Davut Gül ile İl Özel İdaresi´ne teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulumuz okula İsmet Yılmaz adının verilmesini kararlaştırdı" dedi

             ERHAN CEYLAN/

            Sivas´a yapılan tüm yatırım ve hizmetlerde imzası bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın talimatıyla Sivas´ta hem futbolun gelişmesi, hem de gençlerin spora yönelmelerini sağlamak amacıyla çok önemli bir eser niteliğinde olacak Sivas Futbol Okulu´nun protokolü dün törenle imzalandı.

Sivas ile birlikte Türk futboluna da daha nitelikli sporcular kazandırılmasını amaçlayan Futbol Okulu´nun protokolü Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Davut Gül ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz tarafından imzalandı.

           ?AVRUPA´NIN ÇOĞUNDA YOK?

Protokol imza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, buna benzer bir protokolün daha önce Bursaspor ile yapıldığını hatırlatarak, "Orada bu tesisleri Bursaspor yapıyor, burada ise Sivas İl Özel İdaresi yapacak, Milli Eğitim Bakanlığı´na devredecek." dedi.

Spora çok önem verdiklerini vurgulayan Bakan Yılmaz, "43 tane ilimize 15 bin ila 50 bin seyirci kapasiteli statlar yaptık. Avrupa´nın hiçbir yerinde bu kadar kısa süre böyle tesisler kazandırılmadı. Sivasspor, Sivas´ın üzerine değer katan kulübümüz oldu ve çok da iyi yönetiliyor. Sivasspor´un başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Sivasspor´u bugünlere getiren değerli başkanına ve yönetim kurulu üyelerine ve yönetime destek veren Sivaslı hemşerilerime de teşekkür ediyorum."diye konuştu.

KAMU KAYNAĞI İLE BİR İLK

Vali Gül ise, futbol okulunun Ahmet Ayık Spor Lisesi bünyesinde yapılacağını belirterek, "Bu bir rutin hizmet değil. Bu proje mahalleye yaptığımız bir ilkokul gibi değil. Bu özel ve kamu kaynağı ile başka yere yapılmayan bir projedir. Bunun örneklerine baktığımız zaman ya kulüp kendisi yada bir sponsor aracılığı ile yapıyor. Biz ise projeyi Sivas İl Özel İdaresi aracılığı ile yapacağız. Yaklaşık 25 milyon liraya mal olacak." dedi

FUTBOLCU YETİŞTİRECEK

Futbol Okulu ile Sivasspor´un fiziki alt yapısının güçleneceğine dikkat çeken Vali Gül ise, "Bununla birlikte insan alt yapısı da güçlü olacak. Şehrimize ekonomik bir katkısı sağlayacak. Belki dünya çapında futbolcular çıkacak. Gençlerimizin kötü alışkanlardan kurtulması içinde ayrı bir çalışma alanı olacak. Bu okulun yapılamasına imkan sağlayan Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´a teşekkür ediyorum."dedi.

            FUTBOLA BÜYÜK DESTEK

Sivasspor Başkanı Otyakmaz da,  okulun Sivas´a ve Türk futboluna çok büyük katkı sağlayacağına dikkat çekerek, "Çevre illerdeki genç kardeşlerimizin de faydalanabileceği bir okul olacak. Tokat´tan, Kayseri´den, Erzincan´dan öğrenci kardeşlerimiz de bu yurtta kalabilecek. Futbol ağır bir projedir. Çok çalışılması gerekiyor. Dolayısı ile futbolcu kardeşlerimiz eğitimlerinden biraz geride kalıyor. Bu proje aradaki makası da daraltacak. Hem antrenmanlara daha fazla zaman ayıracaklar, hem de eğitimlerine ara vermemiş olacaklar. Özellikle yabancı dil konusunda dünyaya entegre öğrenciler yetiştirileceğini düşünüyorum. Bize bu konuda destek olan hemşerimiz Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´a, her zaman yanımızda olan Valimiz Davut Gül´e ve Sivas İl Özel İdaresi´ne teşekkür ediyorum."dedi.

?ADI İSMET YILMAZ OLACAK?

Başkan Otyakmaz yapılacak futbol okuluna yönetim kurulu tarafından alınan karar gereğince Bakan İsmet Yılmaz´ın adının verileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, Vali Gül ve Başkan Otyakmaz protokolü imzaladılar.

3 SAHA, 16 DERSLİK, 200 YATAKLI PANSİYON

İmzalanan protokol kapsamında futbol okulu binasında, 16 derslik, 200 yataklı pansiyon, çok amaçlı kapalı ve açık spor salonu, 60x90 oyun alanı ölçülerinde organik granüllü otomatik sulama sistemli sentetik çim kapalı futbol sahası, 68x105 ölçüsünde organik granüllü otomatik sulama sistemli sentetik çim futbol sahası ile 68x105 oyun alanı ölçüsünde doğal çim saha olacak.

SİVASSPOR DESTEK VERECEK

Ahmet Ayık Spor Lisesi yanında, tüm alt ve üst yapı çalışmaları Özel İdare tarafından yapılacak Futbol Okulu´nda, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere futbol geliştirme, plan, program, faaliyet ve projelerin hayata geçirilmesi ile bünyesinde bulunan spor psikolojisi uzmanı, pedagog, beslenme uzmanı, sağlık ekibi, antrenörler, profesyonel yöneticilerle öğrenci takibini, seçimini yapmak ve spor eğitimini yönlendirecek, okul personelinin yeterliliğini artıracak gerekli destekler ise Sivasspor tarafından sağlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü