USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

BAKLAVA 35 LİRA

BAKLAVA 35 LİRA

BAKLAVA 35 LİRA
24-06-2017 07:57
Google News

 

Erhan CEYLAN/

Ramazan bayramının vazgeçilmezleri arasında yer alan baklavanın küçük boy tepsisi 60, büyük boy tepsisi ise 80 liradan satılıyor. Kilo fiyatının da 35-40 lira civarında bulunuyor.

Yaklaşık bir haftadır bayram tatlısı siparişlerine cevap vermeye çalışan pastane işletmeleri, yarın başlayacak olan Ramazan Bayramına kadar siparişleri yetiştirmek için çift vardiya çalışıyor.

Türk mutfağının en önemli tatlıları arasında yer alan baklavanın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Ramazan bayramının vazgeçilmezi olduğunu bildiren pastane işletmecisi İsmail Koçyiğit, bayram öncesi aldıkları tüm siparişleri zamanında hazırlayacaklarını söyledi.

Koçyiğit, kilogram fiyatı 35 lira olan baklavanın küçük boy tepsisini 60, büyük boy tepsisini ise 80 liradan hazırladıklarını belirtti.

?TATLI DEYİP GEÇMİYİN?

Bayramın gelmesiyle birlikte merdiven altı üretimlerin arttığı belirten pastane işletmecileri, vatandaşı tatlı hilelerine karşı uyardı.

Büyük boy tepsi fiyatı 40-50 liraya kadar düşen tatlıların sağlığı olumsuz yönde etkileyebileceğini bildiren işletmeciler, kilogram fiyatı 18 liraya kadar düşen bayram tatlılarının halk sağlığını tehdit ettiğini ve bu tatlılardan uzak durulması gerektiğini belirtti. 

Sağlığı bozan ucuz tatlıların içine Antep fıstığı yerine bezelye, fındık yerine nohut, en ucuz un, sağlık bozucu çeşitli tatlandırıcı, tereyağı yerine defalarca kullanılmış yağ eklenebileceğini de vurgulayan işletmeciler, bugünkü şartlarda en ucuz Antep fıstıklı baklavanın 80 ile 100 liranın altına düşmemesi gerektiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü