USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

"BANA NE DEMEYİN İHBAR EDİN"

"BANA NE DEMEYİN İHBAR EDİN"

09-06-2017 07:59
Google News

HERKES GÖREV ÜSTLENMELİ

Polis ve Jandarma´nın 80 milyon kameraya kavuşması gerektiğini belirten Bakan Soylu ?Elbette güvenlik güçleri görevlerini kusursuz yerine getirmeye çalışacak ancak vatandaşlarımız,  belediyemiz, STK´larımız, muhtarlarımız, dolayısıyla herkes bu işte bir görev üstlenmelidir. Öncellikle ihbar etme alışkanlığı kazanmalıyız, üşenmeden ihbar etmeliyiz. Aman bana mı düştü demek doğru değildir, sorumluluk almak gerekiyor, bana ne demeyin, ihbar edin? dedi.

40 YILLIK FİTNE VE NİFAK

Terörün uyuşturucu, kaçakçılık, asayiş, organize suçların ayrılmaz parçası olduğunu bildiren Bakan Soylu, ?Terörle ilgili birçok sıkıntı var. Bunun için hep birlikte büyük gayret göstermeliyiz. Çünkü terör örgütü 40 yılı aşkın süredir fitne ve nifak tohumları ekmeye çalışıyor. Bunu ancak birlik ve beraberlikle ortadan kaldırabiliriz? dedi.

UYUŞTURUCUDA ÖNEMLİ BAŞARI

2017 yılının ilk dört ayında ülke genelinde uyuşturucuyla ilgili 23 bin 150  operasyon yapıldığını söyleyen Bakan Soylu, geçen yıla göre yakalanan eroin miktarında yüzde 54, esrarda yüzde 288, afyonda 209, bonzaide 32, ekstazide yüzde 55 oranında artış olduğunu belirterek ?Esrar ve eroin gibi maddelerin yakalanmasında yüzde 234, sentetik hap ve ham maddelerinde de yüzde 79 oranında artışlar gerçekleşmiştir?dedi.

Erhan CEYLAN-Gökhan KARA/

SOYLU, TERÖRÜ BİTİRMENİN FORMÜLÜNÜ AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ?135. Dönem Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu´ bölge toplantısına katılmak üzere dün ilimize geldi.

Hilton Otel´de Sivas ile birlikte 11 İl´in Vali, Emniyet Müdürleri ve Jandarma Komutanlarının katıldığı toplantıda, terörü bitirmenin formülünü açıklayan Bakan Soylu, daha huzurlu bir Türkiye için suç ile top yekûn mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ankara´dan özel uçak ile geldiği ilimizde ilk olarak Valilik ve Belediye Başkanlığını ziyaret eden İçişleri Bakanı Soylu, ?135. Dönem Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu´ bölge toplantısında ülke genelinde terörle mücadeleye yönelik yürütülen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

?Suçu ve suçluyu gören ihbar etmeli´ çağrısında bulunan Bakan Soylu, ?Suç ile mücadelede vatandaş, imam, STK temsilcileri, Valiler, emniyet kısaca herkese görev düşüyor. Suçu, suçluyu görende ihbar etme alışkanlığını kazanmalı, kesinlikle ?beni ilgilendirmez´ dememelidir? diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ?135. Dönem Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu´ bölge toplantısına katılmak üzere dün Ankara´dan havayolu ile ilimize geldi.

Cumhuriyet´in temellerinin atıldığı Sivas´ta olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Bakan Soylu, ilk olarak Vali Davut Gül´ü makamında ziyaret etti. Burada şeref defterini imzalayın Bakan Soylu, valilik ziyaretinin ardından Belediye´ye geçerek Başkan Sami Aydın´la görüştü. Terörün uyuşturucu, kaçakçılık, asayiş, organize suçların ayrılmaz parçası olduğunu bildiren Bakan Soylu, ?Terörle ilgili birçok sıkıntı var. Bunun için hep birlikte büyük gayret göstermeliyiz. Çünkü terör örgütü 40 yılı aşkın süredir fitne ve nifak tohumları ekmeye çalışıyor. Bunu ancak birlik ve beraberlikle ortadan kaldırabiliriz? dedi.

 ?TOP YEKÜN MÜCADELE?

Vali Davut Gül´ün ev sahipliği yaptığı 135. Dönem Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Toplantısı´na Tunceli, Kahramanmaraş, Elazığ, Amasya, Nevşehir, Tokat, Kayseri, Erzincan, Malatya ve Yozgat Valileri, Emniyet Müdürleri ve Jandarma Komutanları ile İçişleri Bakanlığı´ndan Genel Müdürler ve Daire başkanları ile bazı görevliler katıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ?Türkiye gerek uyuşturucu ticaretinin gerek insan kaçakçılığının, gerekse tütün, alkol, tarihi eser gibi diğer kaçakçılık türlerinin güzergahı üzerinde yer almaktadır. Ülkemizin bekası için bu yasa dışı akışı önlemek zorundayız. Başta uyuşturucu olmak üzere kaçakçılık, terör ile doğrudan ilintilidir, onu besleyen bir hadisedir. Hem teröre finansman sağlamakta, hem gençleri hedef almakta hem de terörün sürdürülebilirliğine zemin hazırlamaktadır. Hem para ile satıyorlar hem de silah ve mühimmat alıyorlar. İşte bu yüzden Türkiye uyuşturucu ve kaçakçılık meselesine teröre verdiği önemi vermektedir. Polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz ve devletimizin özellikle uyuşturucu satışı ile ilgili oluşturduğu ve görevlendirdiği bütün birimler bugün teyakkuz halindedir.?dedi.

9 AYDA 7 BİN 652 KİŞİ TUTUKLANDI

81 İl´de son dokuz ayda 23 bin 150 uyuşturucu operasyonu yapıldığını, bu operasyonlarda yakalanan 37 bin 991 kişiden 7 bin 652´sinin tutuklandığını da belirten Bakan Soylu, ?Bu operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değeri 1 milyar 66 milyon liradır. 2017 yılının ilk dört ayında geçen yıla kıyasla yakalanan eroin yüzde 54, esrar yüzde 288, afyon yüzde 209, bonzai yüzde 32, fetanfetamin yüzde 157, ekstazi yüzde 55 oranında artış göstermiştir. Esrar ve eroin gibi maddelerin yakalanmasında yüzde 234, sentetik hap ve ham maddelerin yakalanmasında da yüzde 79 oranında artışlar gerçekleşmiştir. Sadece kaçakçılık kapsamında değil, terör operasyonlarında ele geçirilen uyuşturucu maddelerinde de ciddi başarılar sağlanmıştır?diye konuştu.

KHK´LARIN ETKİSİ BÜYÜK

Aynı dönemde göçmen kaçakçılığında olay sayısı açısından yüzde 28 azalma görüldüğünü, yakalanan göçmen sayısının yüzde 71 azaldığını da ifade eden Bakan Soylu, buna çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin etkili olduğunu, ancak yaz mevsimi dolayısı  bir miktar artışa geçildiğini bildirdi.

?SUÇLUYA ACIMAYIN?

Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte ortak yürütülen bir projeden de bahseden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ?Suçluya acımayın´ diyerek atılması gereken adımlardan bahsetti.

Eğitim yuvalarının en stratejik bölgeler olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, ?En stratejik okulların çevresinde kamerayla beraber gözetlenmesi sadece belli sayıda olabilecek 6 bin 700 civarında bu okullara koyabilirsiniz. Bunu kendi kaynaklarınızla ve kendi kaynaklarınızla çok rahat yapabilirsiniz. Bu konuda milletimizin gönüllüleri çoktur. Sağlık Bakanlığımızın kendi çalışmaları var. Özellikle rehabilitasyon ve diğer söylediğiniz konular çerçevesinde bunları ortaya koymak zorundayız. Yani bu iki ay içerisinde bir taraftan uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleyi devam ettirmeyiz ama eş zamanlı olarak tüm kurum, kuruluş ve STK ile beraber hep beraber okullar açılmadan önce sorumlulukları yerine getiren stratejileri yerine getirmeyiz. Bu beklide bizim en önemli sorumluluk alanlarımızdan bir tanesidir. Bir taraftan Diyanet, öbür taraftan müftülükler, diğer taraftan Cuma hutbelerindeki imamlarımız, vaizlerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, gönüllü elçilerimizle hep beraber mücadelemizi gerçekleştireceğiz. Benim güvenlik güçlerine talimatım ve söylediğim her zaman net ve açıktır. Uyuşturucu satıcısını gördüğünüzde acımayacaksınız, sorumluluk bizdedir. Bu kadar basit acımak kesinlikle yok. Rutinin dışına çıkacaksınız. Rutin bizim en büyük düşmanımız açık ve net. Yoksa bu bela çözülmez ve bitmez. Normal uğraşlarla normal mücadelelerle bu işler bitmez? dedi.

JANDARMA VE POLİSE 80 MİLYON KAMERA

Konuşmasında, ?Suç ile mücadelenin topyekûn gerçekleştirilecek bir eylem´ olduğunu da vurgulayan Bakan Soylu, ülkedeki polis ve jandarmanın suçluya karşı 80 milyon kameraya sahip hale getirilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi;

?Elbette ki güvenlik güçleri görevlerini kusursuz yerine getirmeye çalışacak ancak vatandaşlarımızda,  belediyemizle, STK´larımız il, muhtarlarımız ile yani herkes bu işte bir görev üstlenmelidir. Öncellikle suçu gördüğümüzde ihbar etme alışkanlığı kazanmalıyız, üşenmeden ihbar etmeliyiz. Aman bana mı düştü dememek gerekir. Sorumluluk almak gerekiyor. Bizim milletimiz güçlü bir millettir. Bu milletin diğerlerini zayıflatmaya çalışanlara karşı el birliği içerisinde birbirimize tutkun olmalıyız. Dolayısıyla gördüğünüz bir kaçakçıyı, uyuşturucu satıcısını veya bir insan tacirini ilgili birimlere ihbar edin.? 

 Bakan Soylu, Hilton Otel´de yapılan ?135. Dönem Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu´ bölge toplantısının ardından havayolu ile Ankara´ya hareket etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü