USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

BAŞKAN İÇİN 21 PARE TOP

BAŞKAN İÇİN 21 PARE TOP

BAŞKAN İÇİN 21 PARE TOP
11-07-2018 07:59
Google News

Beste KURT/

Türkiye Parlamenter sistemden Başkanlık sistemine geçerek yeni bir döneme başladı. İlk Başkan olan Recep Tayyip Erdoğan´ın göreve başlaması nedeniyle Ankara´da tören düzenlendiği sırada, Sivas´ta da 21 pare top atışı yapılarak, yeni sisteme merhaba denildi ve kutlamalara iştirak edilmiş oldu.

 İLK BAŞKAN ERDOĞAN

Erdoğan´ın Başkan olarak göreve başlaması nedeniyle ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde ?Cumhurbaşkanlığı göreve başlama´ töreni düzenlendi, ardından da önceki gece merakla beklenen yeni kabine açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın göreve başlaması nedeniyle Kale´de itfaiye erleri tarafından 21 pare top atışı gerçekleşti, belediyeye ait dev led ekranlara ise Erdoğan´ın görüntüleri yansıtıldı. Muhteşem bir görsel şölene dönüşen 21 pare top atışı Sivaslılar tarafından ilgiyle izlendi. Bazı vatandaşlar ise o anı ölümsüzleştirmek için görüntüleri cep telefonlarına kaydetti.

SİVAS´TAN BAKAN YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Sivaslı bakan bulunmazken, daha önce Karayolları Sivas 16. Bölge Müdürü olarak görev yapan Cahit Turhan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı oldu. Kabinede Karadenizli 4 ismin Bakan olması dikkat çekti.

YILMAZ DÖNEMİ BİTTİ

Yeni kabinenin kurulmasıyla, Sivaslı tek bakan olan İsmet Yılmaz´ın Milli Eğitim Bakanlığı dönemi de dün sona erdi. Yılmaz görevi, Milli Eğitim´in başına getirilen Ziya Selçuk´a devretti.

VALİ GÜL´DE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, ?Başkan´ olması nedeniyle Külliye´de düzenlenen törene Sivas milletvekillerinin yanı sıra Vali Davut Gül de katıldı.

Vali Gül, Külliye´de düzenlenen ve 6 bini aşkın davetlinin katıldığı törenden çektiği fotoğrafları sosyal medyadan takipçilerine, ?Elhamdülillah tarihi bir güne şahitlik ettik´ sözleriyle duyurdu, çok sayıda beğeni aldı.

 

İLK ZİYARETİ KARDEŞ ÜLKEYE

Başkan Erdoğan, TBMM´deki yemin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ndeki göreve başlama ve gece de kabineyi açıklama töreninin ardından ilk ziyaretini kardeş ülke Azerbaycan ile Kıbras´a yaptı.

Yeni görevde ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Erdoğan, Azerbaycan´da Devlet Başkanı İlham Aliyev ile görüşmesinden önce, Başkent Bakü´de merhum lider Haydar Aliyev´in kabrini ziyaret etti. Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´ne geçti.

Erdoğan´ın yurtdışı ziyareti nedeniyle Başkanlık görevine, ilk günde Başkan Yardımcısı Fuat Oktay vekalet etti.

YENİ BAKANLAR YEMİN ETTİ

Bu arada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin ilk kabinesinde yer alan bakanlar dün TBMM´de yemin ederek, göreve başladı. İlk yemin eden ise Başkan Yardımcısı Fuat Oktay oldu.

İŞTE:  YENİ KABİNE

Cumhurbaşkanı: Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Fuat Oktay, Adalet Bakanı: Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı: Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı: Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı: Fatih Dönmez, Çevre ve Şehircilik Bakanı: Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı: Mehmet Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı: Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Mehmet Cahit Turan, Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı: Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı: Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa Varank, Ticaret Bakanı: Ruhsar Pekcan.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü