USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAŞKANA VEDA (VİDEO)

BAŞKANA VEDA (VİDEO)

BAŞKANA VEDA (VİDEO)
01-12-2021 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Önceki gün Sivas-Erzincan karayolu İmranlı ilçe girişinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl´ın son yolculuğuna uğurlandı. Evli ve 4 çocuk babası Başkan Açıl için İmranlı İlçe Cemevi´nde cenaze namazı kılındı. Daha sonra ise İmranlı Belediye Başkanlığı binası önünde tören düzenlendi. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Sivas Valisi Salih Ayhan, CHP Sivas Millet Vekili Ulaş Karasu, Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve ilçe halkı katıldı.

Törende Açıl´ın öz geçmişinin okunmasının ardından dua edildi. Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İmranlı için çok çalıştığını belirterek, "Bütün toplantılarımıza yeni bir projeyle gelirdi. Sürekli yeni projeler üretirdi. Hatta yaz başında burayı ziyaret ettiğimizde Kızılırmak´ın ıslahı ve çevresindeki çalışmalarla ilgili konuşmuştuk. Çok büyük bir heyecan içindeydi. İhalesi yapıldığı an bu heyecanı benimle de paylaşmıştı. Tabi inanıyorum ki o hep kalbimizde yaşayacak. O İmranlı´da hizmetleriyle yaşayacak. Biz de dostluğuyla, kardeşliğiyle hep birlikte yaşatacağız. Acımız büyük." diye konuştu.

Sivas Valisi Salih Ayhan ise, "Sevgiyle saygıyla insana yaklaşan bir şahsiyetti. Yolda konvoylar, insanlar gördüm. Akın akın buraya geliyorlardı. Bugün bu topluluk onu gösteriyor ki Açıl burada güzel izler bırakmış. Ölüm acıdır. Çünkü sevdiklerini bırakıyor, ayrılıyor. Ama sonuçta akıbetimiz, hepimizin sonu belli. Demek ki iyi ve düzgün yaşayacağız Murat başkan gibi. Dünden bu yana, sanal alemden, sosyal medyadan, dünyanın ve Türkiye´nin her tarafından taraflı tarafsız, farklı düşüncede olsun olmasın herkes taziyelerini iyi duygularını ve temennilerini iletiyordu. Demek ki iyi bir insandı. güzel bir insandı." dedi.

Cenazenin araca konulduğu sırada ilçe halkı ağıt yaktı. Açıl,  cenaze aracının hareket etmesiyle birlikle ise alkışla ailesinin isteğiyle İstanbul´da defnedilmek üzere uğurlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü