USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAŞKANIN YENİ ESERİ

BAŞKANIN YENİ ESERİ

BAŞKANIN YENİ ESERİ
09-06-2018 07:59
Google News

Bu eserin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla gerçekleştirildiğini bildiren Aydın, ?Sivas 15 yıl öncesine göre büyük bir değişime uğradı. Emin olun önümüzdeki süreçte Sivas başka bir Sivas olacak. İlimiz elinde bulundurduğu değerlerle adeta açık hava müzesi. Bizde bu eserlerin ortaya çıkarılması noktasında çalışıyoruz. Burası tamam sırada Ordu evi var? dedi.

 ?SORUNLAR ÇÖZÜLECEK?

Birçok ilde olduğu gibi Sivas´ta da otopark sorununun yaşandığına işaret eden Başkan Aydın, ?Bazen yıkarak bazen de yaparak şehri güzelleştirirsiniz. 15 Temmuz Şehitler Meydanı da bu eserlerden bir tanesi oldu. Biz bu eseri şehre kazandırırken en büyük sorunlardan biri olan otoparka da çözüm aramak istedik. Bunun için yerin 18 metre altına inerek 800 araçlık 3 katlı otoparkı yaptık. Biz zoru başardık. İnşallah önümüzdeki süreçte sorunlar çözülecek Sivas daha da güzelleşecek? diye konuştu.

Gökhan KARA/

Temeli 23 Mart 2017´de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından atılan 15 Temmuz Şehitler Meydanı, dün görkemli bir törenle halkın hizmetine sunuldu.

Başbakan Binali Yıldırım´ın Bitlis programı nedeniyle Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın açılışına katılamadığı meydan hem görsellik hem de yüzölçümüyle dünyanın sayılı meydanlarından biri oldu.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Sami Aydın, kadim şehir Sivas´a bir eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşandığını vurguladı.

Sivaslının her şeyin daha iyisine layık olduğunu da belirten Aydın, ?15 Temmuz Şehitler Meydanı ve 800 araçlık 3 katlı yeraltı otoparkı tamam sırada Ordu evi ve etrafı var? dedi.

?BAZEN YIKARAK ŞEHRİ GÜZELLEŞTİRİRSİNİZ?

Başkanlık döneminde ilimize kazandırdığı eserlerden bahseden Belediye Başkanı Sami Aydın, üretilen projelerin bazen yıkılarak bazen de de yaparak hayata geçirildiğini ve şehrin bu şekilde güzelleştiğini söyledi.

Başkan Aydın, şehirde yatırımlarla birlikte son 15 yıl içerisinde çok büyük bir değişim olduğunu ve bu sürecin katlanarak devam edeceğini belirterek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

?Rabbime şükürler olsun ki yine şehrimize yeni bir hizmeti sunmanın yeni bir eseri kazandırmanın mutluluğunu gurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu mutluğumuzu paylaşan siz değerli hemşerilerimize Sivas ve kurumumuz adına saygılarımı sunuyorum. Sivas kadim bir şehir, Sivas bir tarih şehri, Sivas bir Selçuklu, Osmanlı şehri. Böyle muhteşem şehri bize emanet eden ecdadımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu güzel şehri bizden sonraki nesillerimize bozmadan, tahrip etmeden aktarmak bizler için asli bir görev diye düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2004´te Başbakanlığı döneminde tarihi kent meydanımızda verdiği talimatı üzerine harekete geçtik ve bugün o talimat üzerine bu eseri şehre kazandırdık. Sivas kent meydanı adeta açık hava müzesi. Sivas´ın sahip olduklarını gören ve bunun büyük değer olduğunu anlayan dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o zaman bize bir yol gösterdi ve bize bir talimat verdi. Zaman içerisinde yapılanlar ortaya çıktıkça bunun ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık. Şimdi sırada o talimatın diğer aşamaları var. Bittiğinde Sivas çok ama çok güzel olacak.

SİVAS TEK MERKEZDEN KURTULACAK

Sivas tek merkezli bir şehir. Çekirdek merkezi olan ve bütün ihtiyaç ve ticareti o merkezden karşılanan bir şehir. Bu durum maalesef Sivas´ın büyümesi, gelişmesi ve sorunlarını aşmak için büyük bir engeldi. Merkezi açmamız, şehri yaymamız gerekiyordu. Bu çekirdek merkezde yoğunlaşan kamu binalarını kaldırmak farklı bölgelere taşımak gerekiyordu. Başta milletvekillerimiz, valiliğimiz, kurumlar ve belediyemizin ortak çalışmasıyla bu çalışmaları sıkı bir şekilde yürütüyoruz.

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Yıllar geçtikçe birçok ilde olduğu gibi Sivas´ın da en büyük sorunu ulaşım ve otopark sorunu olmaya başladı. Binalar yapıldı, yollar dolmaya başladı ve öyle bir an geldi ki tüm yollar araçlar tarafından işgal edilmeye başladı. Biz Sivas´ta 2015´ten itibaren yeni yapılan binada okul, cami, konut ne olursa olsun yeteri kadar otopark yapılma mecburiyeti getirdik ve bu sadece Sivas´ta uygulanıyor. Zararın nereden dönerseniz kardır amacıyla bu çalışmayı başlattık. Bu kapsamda şehre kazandırdığımız eserlerde yer altı otopark çözümü üzerinde duruyoruz. Bu eser de onlardan bir tanesidir. Biz zoru da, maliyeti de göze alarak yerin altına 18 metreye ulaşan bir kazıyla 3 kat otoparkı projemize aldık. 800 araç kapasiteli. Bu şehirdeki otopark sorununu belli ölçüde rahatlatacak. Biz ordu evini de kaldıracağız. Sayın Valiliğimiz çok büyük destek veriyor. Yeni ordu evimiz tamamlandı. İnşallah eskisi yeni yerine taşındığı anda boşaltılacak ve buraya benzeri bir çalışma yapılacak. Yılmayacak ve durmayacağız el birliğiyle şehrimizi de daha güzelleştireceğiz.?

?HER HİZMETTE BAŞBAKANIZIN EMEĞİ VAR?

Vali Davut Gül ise son dönemde ilimize kazandırılan tüm tesislerde Başbakan Binali Yıldırım´ın emeği olduğunu belirtti. 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin yaşatılması kapsamında ilimizde 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitim vermeye başlayacak olan bir okula şehit Halil Kantarcı isminin verileceğini söyleyen Vali Gül, 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve çok katlı otoparkı şehre kazandıran Belediye Başkanı Sami Aydın ve ekibine teşekkür etti.

Şehre kazandırılan yatırımların Sivas ile birlikte Türkiye´nin büyüdüğüne bir işaret olduğunu da kaydeden Vali Gül, ?Bu açılış Sivas´ın zenginleştiğini, Türkiye´nin zenginleştiğini gösteriyor. Bunu yaparken bir şeyi yıkmak lazım. Adliye binasını yıktık yenisi yapıldı eskisinin yerine ise çok güzel bir eser kazandırıldı. Toplama bakıldığında 100 milyon lira civarında bir yatırım kazandırılmış oldu. Bu eserlerin sadece yerini almak bile büyük bir değerdir. Ordu evi projesi ve millet bahçesinin ardından Sivas daha gelişecek? dedi.

AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk ile Selim Dursun ise Sivas´ın her şeyin daha iyisine layık olduğunu belirterek, ?Öncelikle tüm şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyoruz. Biz yorulmadan yılmadan halkımız için çalışacak layık olduğu değeri sunmaya gayret göstereceğiz. Kazandırılan eserler geleceğimize emanetimiz olacaktır. Yapandan da yaptırandan da Allah razı olsun? dedi.

TEK TALEBİ ŞEHİT İSİMLERİNİN YAŞATILMASI OLDU

15 Temmuz 2016´da Fethullahçı Terör Örgütüne mensup bir gurup cuntacı asker tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan kanlı darbe girişimi sırasında şehit olan Halil Kantarcı´nın babası Ali Kantarcı Şehitler Meydanının açılışına davet edildi.

Devlet erkanından şehit çocuklarının isimlerinin daimi olarak yaşatılmasını talep eden Kantarcı, ?Hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadınız. Kapılarınızı ve yüreklerini bize açan devlet büyüklerimiz ve halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu tür eserlerin devamını bekliyor ve çocuklarımızın isimlerinin daimi olarak yaşatılmasını arzu ediyoruz? dedi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve çok katlı otopark açılışı kurdele kesiminin ardından halkın hizmetine sunuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü