USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAYRAMDA YHT İLE BULUŞACAĞIZ

BAYRAMDA YHT İLE BULUŞACAĞIZ

BAYRAMDA YHT İLE BULUŞACAĞIZ
28-12-2019 07:00
Google News

 

Uğur YİĞİT

AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu ilimizle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İl Başkanı olarak kapılarının herkese açık olduğunu belirten Aksu,? Vatandaşlarımızla dertleşiyoruz. Elimizden geldiğince sıkıntıları varsa onları çözmeye çalışıyoruz. Çözülemiyorsa da durumun ne olduğunu anlatıyoruz. Gelen insanın adaletli davranıldığını hissetmesi lazım ben en çok bunu önemsiyorum. Verilen kararlarda, yapılan işlerde söylenen sözlerde adaletten ayrılmamak gerekir. Herkese eşit davranıyoruz. Partiye gelenleri hoşnut bir şekilde göndermek için gayret gösteriyoruz. ?dedi.

İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM BULACAĞIZ

Sivas´ın en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu ancak yeni organize sanayi bölgesiyle birlikte bu soruna çözüm bulacaklarını ifade eden Aksu,? Türkiye şuanda zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçler atlatıldıktan sonra Allah nasip ederse yeni organize sanayi bölgemizle işsizliğe çözüm bulacağız. Bunun için ciddi araştırmalar gerek valiliğimiz, belediyemiz, milletvekillerimiz tarafından yapılıyor. Sivas´ta şuanda ciddi bir birliktelik var. Yeni Organize Sanayi Bölgemizin 6´ncı teşvik bölgesine alınması için Mustafa Varank bakanımızla görüştük. Şuanda Sivas´n ihtiyacı olan herhangi bir şeyi Cumhur İttifakı olarak ortak isteme yeteneğine sahibiz. Birlik ve beraberlik içerisinde sorunları çözüyoruz. Organize Sanayi Bölgemizde Türkiye´nin hiçbir organize sanayi bölgesi olmayan her fabrikanın önüne tren rayı gelerek önemli bir merkeze dönüşecek. Sivas´ın işsizlik problemine ciddi çözüm üretecek diye düşünüyorum. ?diye konuştu.

DOKTOR EKSİKLİKLERİ GİDERİLECEK

Sağlıkta ilimize ciddi yatırımların yapıldığını son olarak 24 doktor ataması yapıldığı kısa sürede diğer doktor eksikliklerinin de giderileceğini aktaran Aksu, şu ifadeleri kullandı.

?24 tane en son doktor ataması oldu. 2002´den bu tarafa Sivas´ta doktor sayısı arttı. Yatak kapasitemiz arttı. Yeni Numune Hastanemiz yapıldı. Ek binaları yapılıyor. Kadın doğum ve çocuk hastanesi yapıldı. En kısa zamanda açılacak. Sağlık ocaklarımızın sayısı arttırıldı. Onlara yenileri eklenecek. Birçok ilçede hastanelerimiz yenilendi. Ben sağlık sektörü içerisindeyim bundan 18 yıl önce sağlığın durumunu da biliyorum. Şuanda da biliyorum. Sağlıkta Sivas´ta AK Parti´nin yaptığı 80 yıllık dönemde yapılmadı. Biz şuanda vatandaşlarımızın istediği doğrultusunda doktor sorununu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Son 24 atamayla beraber sadece Sivas´ta çocuk nöroloğu hariç hekimlerimiz tamamlandı. Çocuk nöroloğumuz eksik Allah nasip ederse bakanımız ve vekillerimizle görüşüp en kısa zamanda çocuk nöroloğu eksiğimizi de tamamlarsak inşallah Sivas´ta sağlıkla ilgili birçok şeyi tamamlamış olacağız. Ambulans helikopter şuanda sayılı ilde var. Ambulansla helikopter ücretsiz hizmet veriyor. Sizin köyünüzden alıp burada bir şey yapılamazsa Ankara´ya kadar götürüyor. Bunlar büyük hizmetler Türkiye Cumhuriyeti´nin sağlıkta nereye geldiğini gösteriyor. Bugün gelinen noktada doktorunuzu seçebiliyorsunuz.?

HIZLI TRENE SAHİPLENMELİYİZ

 Ankara- Sivas arasından devam eden YHT çalışmalarına değinen Aksu, hızlı trene herkesin sahiplenmesi gerektiğini de söyleyerek, ?Hızlı trende 13 katrilyonluk bir yatırımdan bahsediyoruz. Devasa bir yatırım şuanda 6 bin kişi Ankara-Sivas YHT yolunda çalışıyorlar. Ankara´ya giderken tüneller, viyadükler, ray serimleri falan çok ciddi hummalı bir çalışma var. Allah nasip ederse bu sene Ramazan´da hızlı treni Sivas´ta göreceğiz. Sivas´a hızlı tren gelir mi diye soran biri var mı? Sivas´a hızlı tren gelecek diyoruz. Allah´ın izniyle Sivas hızlı trenle buluşacak. Ben hızlı treni çok önemsiyorum. Hızlı tren Sivas´ın gelişimi açısından çok büyük önemi olacağını düşünüyorum. İstanbul´da çok ciddi bir Sivaslı potansiyeli var. Onlar Sivas´ı çok seviyor. Sivas ile devamlı irtibatlı olmak istiyorlar. Otobüs yolculuğu zor, araçla gelmek zor, uçak her saat bulunabilecek bir şey değil. Allah nasip ederse hızlı trenle beraber herkes komşusunu alıp çıkıp istediği zaman Sivas´a gelecek. Bunun çok artacağını ve Sivas´ta ciddi manada hemşeri turizminin artarak devam edeceğini kanaatini taşıyorum. Hızlı tren bizim için çok önemli tünelin sonunda ışık göründü. Sivas´a inşallah hızlı tren 2020 yılında gelecek. Hızlı tren her açıdan Sivas´ın dönüm noktalarından biri olacak. Sivas´ın hızlı trene hazır olması lazım, turizm açısından cazibe merkezi olmamız lazım. Şehir olarak hazır olmamız lazım. Hızlı trene her yönüyle sahiplenmeliyiz. Bunun şehre getireceği ekonomiyi düşünün.? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü