USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

BEKLENEN OLDU KUPA CİMBOM´UN

BEKLENEN OLDU KUPA CİMBOM´UN

BEKLENEN OLDU KUPA CİMBOM´UN
16-05-2019 11:13
Google News

Hauyrullah AĞKAŞ

Sivas kongresinin 100.yılı nedeniyle dünakşam 4 eylül stadında oynanan TürkiyeKupası finalinde beklenen oldu ve Galatasaraykazandı. Hakem Suat Aslanboğa´nınpenaltıkararlarının damga vurduğu maçta geçen yılım kupa şakpiyonu egetemsilcisi Akhisar, 10 kişi kalmasının ve hırsı ile yoğun itirazlarının kurbanı olarak bukez kupaya veda etti.

Mücadelenin ilk 45 dakikasında Galatasaray topa daha fazla sahip olan yakım olsa da Akhisarspor da zaman zaman kontrataklarla gol aradı. Maçın 11. dakikasında Galatasaray Diagne ile gol buldu ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı. İlk 45 dakika 0-0 sona erdi.

Türkiye Kupası final maçına iki takım da daha istekli başladı. Galatasaray takımı 50. Dakikada direğe takıldı. Diagne´nin ceza sahası içinden vuruşunda top direkte patladı.

MANU SKORU 1-0 YAPTI

56. dakikada Manu Akhisarspor´u öne geçiren golü kaydetti. Kontratakla Galatasaray kalesinde etkili olan Akhisarspor´da sol kanattan ceza sahasına giren Güray Vural topu arka direğe kesti. Manu´ya ise topa dokunmak kaldı.1-0

FATİH KURTARDI

Akhisar karşısında 1-0 geriye düşen Galatasaray maçın 66. dakikasında penaltıdan yararlanamadı. Ceza sahası içinde Linnes´in yerde kalmasının ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. VAR incelemesinin ardından topun başına geçen Diagne´nin vuruşunda kaleci Fatih gole geçit vermedi.

SİNAN GÜMÜŞ EŞİTLEDİ

Galatasaray maçın 78. dakikasında Diagne´nin ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda ikinci kez penaltı kazandı. Bu kez topun başına geçen Sinan Gümüş, topu ağlarla buluşturarak, eşitliği sağlayan golü kaydetti. Bu karar sonrasına Akhisarsporlu futbolcular hakeme yoğun itirazlarda bulunsalar da karar değişmedi. Akhisar´da Lopes ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

FEGHOULİ 2-1 YAPTI

Sarı kırmızılılar maçın 87. dakikasında skoru 2-1´e getirdi. Mariano´nun sağdan ortasında arka direkte Feghouli kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Fatih´ten dönen topu önünde bulan Feghouli topu ağlara göndererek, Galatasaray´ı öne geçiren golü kaydetti.

Maçın son golü ise uzatma dakikalarında Diagne´den geldi. Maçı 3-1 kazanan Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası´nın sahibi oldu.

TRİBÜNLER DOLDU

Yeni 4 Eylül Stadyumu en dolu günlerinden birisini yaşadı. VIP tarafı ile Osman Seçilmiş Kale Arkası tribünleri Galatasaraylı taraftarlara ayrılırken, Maraton ve Kuzey Kale Arkası da Akhisar taraftarlarına ayrıldı. Binlerce taraftar stadyumu büyük ölçüde doldurdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü