USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BELEDİYE ÜŞÜTMEYECEK (VİDEO)

BELEDİYE ÜŞÜTMEYECEK (VİDEO)

BELEDİYE ÜŞÜTMEYECEK (VİDEO)
15-12-2021 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, belediye binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında havaların soğumasıyla birlikte kış aylarında ihtiyaç sahibi ailelere ve üniversite öğrencilerine yapılacak olan yakacak yardımıyla ilgili bilgiler verdi. Belediyenin hemşerilerine yönelik yapması gereken alt yapı ve üst yapı projelerinin dışında sosyal yardım projelerinin olduğunu söyleyen Başkan Hilmi Bilgin, “Sivas Belediyesi olarak bugüne kadar şehir merkezinde ikamet eden vatandaşlarımıza yapmış oldukları müracaat neticesinde gerekli incelemeler yapıldıktan sonra şartları taşıyan ailelere ayni yardımların yanında nakdi yardımlarımızla vatandaşlarımıza destek olmaya devam etmekteyiz. Sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz ve Hayat Ağacı Derneğimizin işbirliği ile ayda ortalama bin 200 ailemize gıda yardımı, günlük ortalama 4 bin 800 aileye ekmek yardımı,  bin 500 aileye yakacak yardımı, 2 bin 457 aileye kıyafet yardımı, 158 vatandaşımıza da otobüs bileti yardımı yapılmıştır. Pandemi sürecince ayni yardımların yanında nakdi yardımlarda yapma kararı almıştık. Belediye meclisimizin bize verdiği yetki ile 2021 yılında 2 defa olmak üzere hemşerilerimize nakdi destekte bulunduk. Geçen ay belediye meclisimizden almış olduğumuz kararla 2022 yılında da bu yardımı devam ettirme kararı aldık. Belediyemizin internet sitesi üzerinden E-Devlet ile koordineli bir şekilde müracaatları alacağız. Bu ilk uygulamadır. Bugüne kadar yapılan tüm müracaatlarda fiziki müracaat aldık bundan sonra belediyemize yapılacak sosyal yardım müracaatlarının tamamını E-devlet üzerinden belediyemiz internet sitesi üzerinden bulunan sosyal yardım butonuna tıklayarak tüm müracaatlarımızı yapacağız.” dedi.

3 AY BOYUNCA 900 LİRA YARDIM YAPILACAK

Bu tip projeleri bu tip yardımlarda vatandaşları yormamak hem de dijital çağın kazanımlarını hayata geçirmek adına belediyenin bilgi işlem altyapısını güçlendirdiklerini ifade eden Başkan Bilgin, “İnşallah bundan sonra hem işlemlerin hızlı yürümesi hem de hemşerilerimizin belediyemize kadar yorulmadan ve bir yoğunluk oluşturmadan müracaatlarını gerçekleştirmek üzere E-Devletle entegrasyonu sağladık. Sivas Belediyesi internet sitesi üzerindeki sosyal yardım butonuna basarak yardım talebinde bulunacaklar. Yardımımızın kapsamı Ocak ayında 300 TL, Şubat ayında 300 TL, Mart ayında 300 TL olmak üzere toplam 900 TL yakacak yardımında bulunarak bu zorlu kış şartlarında hemşerilerimizin yükünü bir nebze olarak almak istiyoruz. Hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun. İnternet sitemiz üzerinden müracaatları başlatıyoruz.  Bir haftalık süre sonunda müracaatlar tamamlandıktan sonra Aralık ayı içerisinde değerlendirme hızla yapıp inşallah Ocak, Şubat ve Mart aylarında sonlarında da 300 TL olmak üzere toplam 900 TL yardımı hemşerilerimize ulaştırmış olacağız” diye konuştu.

MÜRACAATLAR İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Başvuru şartlarını da anlatan Başkan Bilgin, “Sosyal yardım başvuru şartları hanenin toplam geliri 3 bin 500 TL'ye aşmamalıdır. Üzerine kayıtlı 2005 model ve üzeri araç olmamalıdır. Üzerlerine kayıtlı ikinci bir ev veya arsa olmamalıdır. Bir ev var ve geliri 3500 TL'ye geçmiyorsa sosyal yardımdan faydalanabilecekler. Kendi evi olsa da eğer gelir 3 bin 500 TL geçmiyorsa yardımdan faydalanabilecekler.  Vergi mükellefi olmamaları gerekiyor ve Sivas merkezde ikamet etmesi gerekmektedir. Ayrıca hesabında bize bildirdiği hesap numarasını da kişinin kendisine ait olması gerekiyor. Belediyemiz internet sitesine girdikleri takdirde ilk başta ekrana düşecek ve bu şartları taşıyanlar müracaat edecekler. Hiçbir hemşerimiz belediyemize kadar yorulmadan müracaatlarını yaptırdıkları takdirde hem bir yoğunluk oluşmayacak. Hem de hızlı bir şekilde müracaatlarını yapmış olacaklar. Bu projemizden faydalanacak falan tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. “ ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ UNUTULMADI

Üniversite öğrencilerine de yakacak yardımı yapılacağını açıklayan Başkan Bilgin, “Gönül belediyeciliğimiz gereği ilimize misafir olarak gelen ve öğrenci evlerinde kalan öğrencilerimize yönelik bir paket hazırladık. Biliyorsunuz Sivas bir üniversite şehri Allah'a şükürler olsun Sivas'ta yurt sorunu yok. Devletimizin şehrimize kazandırdığı yurtlarla birlikte Sivas'a gelen öğrencilerimiz otel konforundaki yurtlarda kalıyor. Ama çeşitli sebeplerle kendi özel durumları veya farklı nedenlerle dolayı öğrenci evlerinde kalan öğrencilerimize de Sivas'ın misafirperverliğini göstermek ve genç ve öğrenci dostu bir belediye olarak onlara da yardımda bulunmak adına yine aynı kapsamda bir projeyi hayata geçiriyoruz. Hanede en az 3 öğrenci ikamet eden öğrenci evlerine Sivas merkezde ikamet etmeleri şartıyla örgün eğitime devam ediyor olmaları şartıyla ve öğrenci belgelerini ve ikamet belgelerini sisteme yüklemeleri şartı ile öğrencilerimize ve öğrenci evlerinde kalan öğrencilerimize de Ocak, Şubat ve Mart aylarında yine 300 TL yakacak yardımında bulunuyoruz.” dedi.

SOSYAL YARDIM PROJELERİNİ ÖNEMSİYORUZ

“Sivas Belediyesi olarak insana dokunan insanı merkez alan insanın hayatını kolaylaştıran sosyal devletin sosyal belediyeciliğin gereği olarak hemşerilerimize destek olmaya onların zor durumda bir nebze olsun yanlarında olmaya devam edeceğiz.” diyen Bilgin şunları kaydetti:

“Bunun yanı sıra tabi şehrimize vizyon katacak şehrimizin altyapısından üst yapısına park bahçe işlerinden istihdama kadar birçok alandaki projelerimiz devam ediyor. Onları önemsediğimiz kadar biz sosyal belediyeciliği ve gönül belediyeciliğinde önemsiyoruz. Özellikle öğrencilerimize yapacağımız desteğin çok anlamlı olduğunu biliyoruz. Çünkü hepimiz öğrencilikten geldik hepimiz o durumları yaşadık. Eğer bir şehirde misafir isek o şehrin bize sahip çıkıyor olması o şehrin öğrendiği destekliyor olması şehrimizin misafirperverliği açısından da çok çok önemli her iki projemizde hayırlı uğurlu olsun.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü