USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BELEDİYE´DEN ARAKAN´A SU KUYUSU

BELEDİYE´DEN ARAKAN´A SU KUYUSU

BELEDİYE´DEN ARAKAN´A SU KUYUSU
09-08-2018 07:58
Google News

 

Gökhan KARA/

Hayat Ağacı Derneği aracılığıyla Arakan´da ki Müslümanlara çeşitli yardımlarda bulunan Sivas Belediyesi, Belediye Başkanı Sami Aydın´a iletilen sorunlar üzerine harekete geçti.

Bölgede 5´i büyük olmak üzere 10 adet su kuyusu yapan Belediye, şimdi de bambu ev ve bayanlara özel banyo yaptıracak.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, konuyla ilgili dün açıklama yaparak Arakan´da ki Müslümanların yanında olduklarını belirtti.

Özaydın, ?Sivas Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayat Ağacı Derneğimiz Arakan´da yaşayan Müslümanların özellikle su, ev ve banyo konusunda çok sıkıntı çektiklerini üst düzey yetkililer Belediye Başkanımız Sami Aydın´a ilettiler. Bizde bunun üzerine gücümüz yettiğince çalışmalarımızı başlattık. 10 adet küçük su kuyusu, 5 adet büyük su kuyusu, 10 adet bambu ev ve 10 adet bayanlara özel banyo yaptırmaya karar verdik. Su kuyularımız Allah´ın izni ile bitti. Bambu ev ve banyolarda 10 gün içerisinde bitecek. Çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz? dedi.

?VİDEOLAR ELİMİZE ULAŞTI BİZE ÇOK DUA EDİYORLAR?

Su kuyuları bittikten sonra Arakan´dan ellerine video geldiğini de belirten Özaydın, ?Arakan´dan önceki gün elimize videolar ulaştı. Bu ulaşan görüntülerde her bir kuyu, bayan banyosu ve bambu evin temelinin dualarla atıldığı görülüyor. Herkes gelip kuyulardan sularını dolduruyor. Bizlere büyük dua ediyorlar. Bu videolar bizleri gerçekten çok duygulandırdı. Arakanlı Müslümanlar, Hayat Ağacı Derneği´ne katkıda bulunan Sivaslı hayır sahiplerine dua ederek, yapımı tamamlanan ilk küçük su kuyusunu kullanmaya başladı? ifadelerine yer verdi.

BAMBU EV 200 DOLAR

Hayırsever vatandaşlara da seslenen Özaydın, ?Arakan kamplarında yaşayan Müslüman kardeşlerimiz için her bir büyük su kuyusunun maliyetini 370 dolar, küçük su kuyusunun maliyeti 100 dolar, bayanlara özel banyo 150 dolar ve bambu evler de 200 dolardır. Eğer hayırsever vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olur Arakan´da yaşayan Müslüman kardeşlerimize su kuyusu, bambu ev veya banyo yaptırmak isterlerse bizlere ulaşsın. Bu konuda gerçekten orada çok ihtiyaç var. Hayırsever vatandaşlarımızı bekliyoruz? diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü