Gökhan KARA /
Belediye Başkanı Sami Aydın, Belediye olarak 2014 yılından bu yana Sivas ve Şehir kültürü için 100 baskı ve 1 milyon sayfayı kapsayan 100 tane kitap yayınladıklarını belirterek, ?İnşallah bu kitaplar raflarda, kütüphanelerde atıl bir şekilde kalmaz, okunur. Sivas´ı tanıyalım. Gerçekten Sivas´ta yaşamak bir ayrıcalık. Böyle bir şehirde yöneticilik yapmak da bizler için büyük bir şeref ve onurdur?dedi.
Belediye kültür eserlerinin tanıtımı için dün Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, CÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, CÜ Genel Sekreter Yardımcısı Alper Duran, akademisyenleri yazarlar ve davetliler katıldı.
Çok sayıda eseri, gelecek nesillere bırakabilmek için kitap haline dönüştürdüklerini dile getiren Belediye Başkanı Sami Aydın, ?Okundukça Sivas´ın daha iyi anlaşılacağı kanaatindeyiz. Gerçekten köklü bir medeniyete sahip olan bir şehirde yaşıyoruz. Şehrimizi, Sivas´ı iyi tanıyalım. Sivas´ta yaşamak bir ayrıcalıktır.? dedi.
?DEĞERLERİN FARKINDA DEĞİLİZ?
Başkan Aydın ilimizdeki değerlerin yeterince bilinmediğini vurgulayarak ?Bu ülkenin kökleri o kadar derin ki. Asırlar boyu gerilere gittiğinizde çok büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir Türkiye ve Sivas ile karşılaşıyoruz. Biz bunları işin doğrusu bilmiyoruz. Sivas´ta o kadar değerler var ki emin olun bunların farkında değiliz. Sivas dendiği zaman ne hikmetse sahip olduklarımızı küçümsüyoruz ve yetersiz görüyoruz. Ama bir başkası anlattığı zaman ne kadar mükemmel bir şeye sahipmişiz diyoruz. Divriği Ulu Cami´yi biz gördüğümüz zaman taş görüyoruz. Başkaları gördüğü zaman muhteşem bir eser olarak görüyor. Aynı şekilde şehrin manevi şahsiyetleri için de bu böyle. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı il diyoruz ama neden cumhuriyetin temelleri bu şehirde atılmış, bu şehrin insanları o zaman bu sürece nasıl katkı sunmuş, emin olun çok fazla detaylı bilmiyoruz. İşte bunun altını doldurabilmek için bize görevler düştüğünü kanaatindeydik. Bu anlamda Allah´a çok şükür çok kıymetli hocalarımızın desteği ile gerçekten her biri birbirinden değerli çok güzel eserler ortaya çıkarıldı?dedi.
?ŞEHRİMİZİ TANIYALIM?
Yola ilk önce İrade-i Milliye ile başladıklarını, o dönemde yayınlanan bu gazeteyi kitaplaştırdıklarını da anlatan Başkan Aydın, ?Çok sayıda eseri bizden sonraki nesillere bırakacak şekilde kitap halinde dönüştürdük. İnşallah bunlar raflarda kalmaz. İnşallah kütüphanelerde atıl bir şekilde kalmaz, okunur. Okundukça Sivas´ın daha iyi anlaşılacağı kanaatindeyiz. Gerçekten köklü bir medeniyete sahip olan şehirde yaşıyoruz. Şehrimizi tanıyalım, Sivas´ı tanıyalım. Gerçekten Sivas´ta yaşamak bir ayrıcalıktır. Böyle bir şehirde yöneticilik yapmak da bizler için büyük bir şeref ve onurdur.? dedi.
?AMACIMIZA ULAŞTIK?
Rektör Danışmanı ve Belediye Başkan Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ise Başkan Aydın´ın 2014´te kültürel faaliyetlere istediği desteği fahri olarak vermeye başladığını belirterek ?Değişik kitaplar bastık, dergiler yayınladık. Kültür Müdürlüğü ve Basın Yayın Birimimizle ortak çalışmalar yürüttük. Çocuklar için boyama kitapları yaptık. Yolumuza devam edeceğiz?dedi.
?KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYOR?
2018´de ilimize Sivas´ın âşıklarından olan bir kültür hizmeti daha sunacaklarını belirten Toparlı, ?Agedi, Ali Kızıltuğ, Âşık Veysel, Feryadi, İsmeti, Kul Gazi, Pir Sultan Abdal, Refiki, Ruhsati gibi âşıklarımızın eserlerinden oluşan bir set hazırlıyoruz. Sivas kongresi çok önemli. Atatürk 108 gün Sivas´ta kaldı. Bir Çocuk Gözüyle 108 Gün kitabını Necip Günaydın hoca hazırladı. Kadı Burhaneddin´in 2 Arapça kitabı var bunları Türkçe tercüme ettirdik. Bu yıl yayınlanacak. Belediyemiz kültürüne ve Türk diline sahip çıkıyor. Bu 4 yıllık dönemde Türk Dil Kurumu Başkanı 4 kez ilimize geldi. Restoran´ı yemek evi, cafeyi çay evi, kitap cafeyi kitap otağı yaptık? diye konuştu.
Program sonunda kültür faaliyetlerinde emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.
Editor : Haberpanelim