USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

BEYAZ EŞYA SATICILARI UMUTLU

BEYAZ EŞYA SATICILARI UMUTLU

BEYAZ EŞYA SATICILARI UMUTLU
20-06-2018 07:55
Google News

 

Gökhan KARA /

Her yıl olduğu gibi, güneşin kendisini göstermesi ve ramazan bayramının bitmesi ile birlikte düğün sezonu da açıldı.

İlkbaharda başlayan ve yaz mevsiminde hızlanan düğün sezonuyla birlikte evlenecek çiftleri alışveriş heyecanı sararken gelinlik, damatlık ve beyaz eşya piyasasında gözle görülür bir durgunluk yaşanıyor.

Evlenmek üzere olan her çiftin en çok üzerinde durduğu alışverişlerden biri olan gelinlik ve damatlık alışverişinde ise beyaz eşyaya oranla daha yüksek bir artış gözlendi.

Gelinlikler ortalama 750 liradan, damatlıklar ise 350 lirada alıcı buldu. Gelinliklere talep geçen yılın Mayıs ayına kıyasla yüzde 170, damatlıklara ise yüzde 32 oranında artış kaydetti.

Beyaz Eşya İşletmecisi  Muhammed Emin Topgül, ?Şuan ilimizde yavaş yavaş hareketlilik başlıyor. Ramazan Bayramı yeni bitti. Önümüzde bir seçim var. Seçimden sonra hareketlilik başlar. Bundan dolayı umutluyuz. İnşallah umduğumuz satışları bu yıl yapabiliriz? dedi.

?GEÇTİĞİMİZ YILA GÖRE YÜKSELDİ?

Topgül, ?Fiyatlarımız geçtiğimiz yıla ve geçtiğimiz aylara göre yükseldi. Dolar ve Euro artışı hem bizi hem de vatandaşımızı olumsuz yönde etkiliyor. Seçimden sonra olumlu bir hava olursa Dolar ve Euro biraz daha geriye çekilerek fiyatlarda düşüş yaşanabilir. Biz böyle umut ediyoruz. İnşallah seçimlerden sonra hem esnaf hem de vatandaşlarımız gülecektir? ifadelerini kullandı.

?EN DÜŞÜK 5 BİN LİRA?

Beyaz Eşya fiyatları konusunda bilgi veren Topgül, ?Şuan yeni evlenen çiftler evini en düşük 5 bin liraya dizebilir. En düşük bazda fiyatlara baktığımız zaman 2 bin liraya buzdolabı, bin 400 liraya 7 kg´lık bir çamaşır makinesi, bin 100 liraya bulaşık makinesi, 800 lira civarında da fırın alabilir? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü