USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BİLSEM´LERİN SAYISINI ARTIRACAĞIZ - video

BİLSEM´LERİN SAYISINI ARTIRACAĞIZ - video

BİLSEM´LERİN SAYISINI ARTIRACAĞIZ - video
28-10-2019 01:03
Google News

Uğur YİĞİT

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilimizde Tuzlugöl Mahallesi´nde yapımı tamamlanan laboratuvar, 16 atölye, 2 gözlemevi, 4 derslik, 1 patent ofisi, 1 Z-Kütüphane, 275 kişilik konferans salonu ve güneş enerji panelleriyle kendi enerjisini üreten Eko Okul özelliğindeki Bilim ve Sanat Merkezi´nin açılışına katıldı. Halk oyunları gösterilerinin ardından başlayan programda Bakan Selçuk´un yanı sıra Vali Salih Ayhan, AK Parti Sivas milletvekilleri İsmet Yılmaz, Semiha Ekinci ve Mehmet Habip Soluk, öğretmenler ve öğrenciler de yer aldı. Açılışta konuşan Bakan Selçuk, "Biraz önce Yetenek ve Beceri Merkezi´nin açılışını yaptık. Sayın valimiz ´Buralara ruh ve anlam vereceğiz´ dedi ama bu ruh da verilmiş, anlam da giydirilmiş. Oradaki çocukların gözündeki pırıltıyı gördüğümde, heyecanını fark ettiğimde, bunu rahatlıkla söyleyebileceğimi düşünüyorum" dedi.

BİLSEM´LERİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ

Velilerin, çocuklarının geleceğiyle ilgili taşıdığı heyecanı değerli bulduğunu belirten Bakan Selçuk, "İnşallah hep beraber bu tür merkezlerimizin sayısını artıracağız. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Türkiye´de BİLSEM´ler ile ilgili yeni atılımın içindeyiz. Şu ana kadar çok güzel hizmetler yürüten bu kurumlarımız, bundan sonra da bu güzel hizmetleri yürütmeye devam edecek. Çocuklarımızın okullarında da yavaş yavaş her bir okulumuzda bu tür atölyelerin açılmasıyla ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Eminim ki birkaç sene içinde Türkiye´nin bütün okullarında bu tür atölyelerin yer aldığı merkezleri, sınıfları çoğaltacağız. Çocuklarımız, daha bütünsel olarak gelişme imkanı bulacak. İnşallah bu tür kurumlar çoğaldıkça Türkiye´nin geleceğine olan inancımız kat kat artacak. Umudumuzu asla yitirmemek kaydıyla çok daha güzel geleceği birlikte omuzlayacağız. Çocuklarımız için kurmaya çalıştığımız bu dünyadan biz de çok mutlu olacağız" diye konuştu.

Vali Salih Ayhan ise okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bakan Selçuk, daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesindeki 4 Eylül Kültür Merkezi´n ´Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları Programı´na katıldı. Bakan Selçuk öğretmenlere seslenerek, "Toplumları güçlü kılan faktör, eğitimdir. Eğitim, sonraki her şeye zemindir. Zemini çok iyi inşa edersek, toplumunun tamamına sirayet edebiliriz. Bunu birlikte başarabiliriz. ?şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü