USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bir Doktor Bulamadık

Sivas’ta çocuk nöroloji doktoru olmaması hasta olan çocukların büyük sıkıntılar yaşamasına neden oluyor. Hasta olan çocuklar şehir dışına gitmek zorunda kalıyor. Bu hem çocuklara büyük eziyet olurken hem de aileleri ekonomik yönden zor durumda kalıyor. Aileler bu duruma tepki gösterirken bu sorunun ne zaman sona ereceği merak ediliyor.

Bir Doktor Bulamadık
08-08-2023 16:20
SİVAS
Google News

Arife Defne ARSLAN 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi, Numune Hastanesi, Sivas Devlet Hastanesi ve Medicana Sivas Hastanesi gibi dört tane hastanenin bulunduğu ilimizde hastalar hala şehir dışına gitmek zorunda kalıyor. Özellikle en önemli bölümlerden biri olan çocuk nöroloji doktorunun olmaması hastaları ve ailelerini çileden çıkarıyor. Hastalar özellikle Kayseri’ye yönlendiriliyor. Ancak Kayseri’de de çoğu zaman yoğunluktan dolayı doktorlar hastayı kabul etmiyor.

EKONOMİK ŞARTLAR AİLELERİ ZORLUYOR

Sivas’ta doktor bulamadıkları için çevre illere veya Ankara’ya gitmek zorunda kalan aileler ekonomik yönden de sıkıntı çekiyor. Yol, yemek ve kalacak yer için para harcamak zorunda kalan aileler büyük sıkıntılar yaşıyor. Hayat pahalılığı nedeniyle hastasını başka illere götürmek zorunda kalan aileler ekonomik şartlar altında da eziliyor. Hasta olan çocuk başka ile götürüldüğünde yol yorgunluğu yaşıyor ve hastalığının daha da nüksetmesine neden olunuyor. Aileler çocuk nöroloji doktoru sorununun bir an önce çözülmesini istiyor.

sivas son dakika sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü