USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BİR İŞADAMI YAPTIRACAK

BİR İŞADAMI YAPTIRACAK

BİR İŞADAMI YAPTIRACAK
20-07-2019 07:30
Google News

Uğur YİĞİT

5 asır önce inşa edilen Osman Paşa Cami ikinci kez yeniden yapılması üzere yıkıldı. Tescilli olan minareye dokunulmazken yapımı kısa sürede tamamlanacak olan cami engelli dostu cami olarak yeniden ibadete açılacak.

Camikebir Mahallesi´nde bulunan 1591 yılında Osman Paşa tarafından yaptırılan Osman Paşa Cami, 1958 yılında yıkılarak tekrar yapıldı. Aradan geçen 60 yıl sonra cami tekrardan yıkıldı. Caminin yıkılmasına rağmen Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından tescillenen minaresine dokunulmadı. Hayırsever bir iş adamı tarafından tekrar yapılacak olan cami kısa sürede tekrar ibadete açılacak.  Yeniden yapılacak olan cami de yapımı tamamlandıktan sonra kurula girip tescillenecek.

Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, ?Camimizi yapmak üzere müracaat eden 3 tane kurum oldu. Osmanpaşa cami için protokol yaparak eski milletvekillerimizden biriyle caminin yıkılması temin edildi. Şu anda buradaki tescili olan minaredir, sadece minareyi koruduk onunda temizliğini vakıflar olarak biz üstlendik. Zira o teknik bir konu ve caminin yapımını da çok uygun bir yerde tercümesiyle beraber dış duvar üzerine kurulmuş cami projesini de inşallah ümit ediyorum ki tamamlayıp hizmete ibadete açacağız. Osman Paşa Cami´nin en önemli özelliği bize engelliler müracaat etti. Engelli kardeşlerimizin kullanabileceği şekilde çarşı içerisinde hem üsten hem de alttan giriş şeklinde projelendirdik ve şu anda son aşamaya geldik öyle ümit ediyorum ve Osman Paşa Cami´ni engelli cami ilan edebiliriz.? dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü