USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BİRLEŞME SİNYALİ

BİRLEŞME SİNYALİ

BİRLEŞME SİNYALİ
21-06-2019 07:50
Google News

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nin, 11 üniversite hastanesi ile birlikte Sağlık Bakanlığına devredilmesi gündeme geldi. Üniversite Hastaneleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Erkan İbiş, sağlık sistemi içerisinde üniversite hastanelerinin tanımı dahi olmadığını belirterek, birleşmeye sıcak baktıklarını söyledi.

Yüksek oranda borcu bulunması nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan ve bünyesindeki önemli doktorları tutmakta da zaman zaman sorunlar yaşayan Üniversite Hastanesi ile ilgili yeni gelişmeye, üniversite yönetiminin de sıcak baktığı öğrenildi.       

11 HASTANE´NİN

DEVRİ YAPILACAK

Aralarında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nin de yer aldığı 11 Üniversite Hastanesi´nin Sağlık Bakanlığına geçmesi konusunda çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiği öğrenildi.

Yaklaşık 100 Milyon lira civarında borcu bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nin Sağlık Bakanlığına devir işlemlerinin önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

TÜSAP´TA KONUŞULDU

Yurt genelindeki üniversite hastanelerinin geleceği geçtiğimiz ay İstanbul´da düzenlenen 10. TÜSAP Sağlık Hizmet Sunumu Vizyon toplantısında da gündeme geldi. Üniversite Hastanelerinin bugünkü durumu ve geleceğinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Üniversite Hastaneler Birliği Başkanı ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, sağlık sistemi içinde üniversite hastanelerinin eğitim, araştırma ve hizmet sunumunda rol ve sorumluluklarının tanımı dahi olmadığını belirterek, ?Sağlık Bakanlığı, üniversite hastaneleri, tüm hastaneler, tedarikçiler hep birlikte düşünerek geleceği iyi tasarlamamız gerekiyor. ?Üniversite hastanelerini Sağlık Bakanlığı´na bağlayalım.´ Temel başlığımız budur. Bağlanmasında bir sorun yok, bağlanabilir ama bağlandığı zaman daha iyi olacak mı? Daha iyi olacak nedir? Hep birlikte buna ikna olalım. Çünkü hepimiz aslında aynı taraftayız? ifadelerini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü