USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

BİTTİĞİNDE MUHTEŞEM OLACAK

BİTTİĞİNDE MUHTEŞEM OLACAK

BİTTİĞİNDE MUHTEŞEM OLACAK
01-08-2018 07:59
Google News

Nurettin ÇUKURYURT/

10 bin öğrenci kapasiteli Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, Cumhuriyet Üniversitesi´nin tercih edilme oranlarını ikiye katlayacak.

YURT SORUNU BİTECEK

Türkiye´de inşa edilen 400 bin kişilik öğrenci yurtları içerisinde tek seferde yapılması nedeniyle adeta parlayan bir yıldız haline gelen 10 bin öğrenci kapasiteli Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, Cumhuriyet Üniversitesi´nin tercih edilebilirliğinin yanı sıra ilimizde uzun yaşanan yurt problemini de sonlandırmış olacak.

ÖZEL İDARE´YE ?AKAR´ OLACAK

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Cumhuriyet Üniversitesi´nde inşa edilen yurdun borcu bittiğinde İl Özel İdaresi´ne her yıl 25 milyon liralık bir ?akar´ sağlayacak. Cumhuriyet Üniversitesi´nin alt yapısını daha da güçlendirecek olan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu bazı özellikleriyle de ön plana çıkacak. Bu kapsamda alt yapısı güçlendirilen yurdun ne elektriği ne de suyu kesilebilecek. 16 ilçe isminin verileceği yurdun her bloğu 250 kişi kapasiteli inşa ediliyor. 500 bin metrekarelik bir alan ve birçok donatıya sahip olarak inşa edilen yurt faaliyete geçtiğinde Türkiye´deki örnek projelerden biri olacak. Bu da memnuniyet oranlarını artıracak.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü