USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BÖLGEYE HİZMET VERECEK KAPASİTEDEYİZ

BÖLGEYE HİZMET VERECEK KAPASİTEDEYİZ

BÖLGEYE HİZMET VERECEK KAPASİTEDEYİZ
30-06-2020 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası´nın yapımı tamamlandı. Yapımı tamamlanman bina hasta kabulüne başladı. Hastanede ilk doğumda gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan ve beraberindekiler ile ilk doğumu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Dilay Karademir,  Merve ve İbrahim Koran çiftinin üçüncü çocukları olan ve İshak adı verilen bebeği ziyaret ettiler. Rektör Yıldız ziyarette minik bebeğe çeyrek altın hediye ederek ziyaretin ardından da hastanede incelemelerde bulundu.

Açılan hizmet binasının bölgeye hizmet edeceğine değinen Rektör Yıldız, "Hastanemize geçen hafta itibarıyla taşınmaya başladık. İlk doğum gerçekleşti. Bir hastamızın İshak isminde bir evladı oldu. Biraz önce de anneyi ve yeni doğan evlatlarını ziyaret ettik. Hastanemiz 305 yatak kapasitesine sahip. Sadece Sivas´a değil yakın şehirlere ve bölgeye de hizmet verecek durumda. Aldığımız cihazlar sayesinde hastalarımızı burada tedavi edip başka yere göndermeyeceğiz. Şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hem kadın doğuma hem de çocuk bölümüne yeni hocalar aldık. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu hastanenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan da, "Sivas´a çok güzel bir hastane kazandırıldı, büyük bir yatırım oldu. Hem Başhekimlik olarak hem de kadın doğum ve çocuk klinikleri olarak çok mutluyuz. Çünkü önceki hastanemizde fiziki koşullar biraz eskiydi. Şimdi çok güzel bir imkân oldu. Ben katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü