USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Borcu ödeyene su indirimli

Borcu ödeyene su indirimli

Borcu ödeyene su indirimli
11-04-2022 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının birinci birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin koordinesinde yapılan birleşimde geçici şantiye mesken su abonelerinin mesken tarifesine geçirilmesi konusu görüşüldü.

Gündem maddesine ilişkin meclis üyelerine bilgi veren İmar Komisyonu Başkanı Mustafa Yıldız; “Geçici şantiye mesken su aboneliklerinin mesken tarifesine çevrilmesiyle ilgili Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün yazısı komisyonumuzda görüşülmüştür. Yapı kullanma izni olmadan verilen ve mesken amacıyla kullanılan su tarifesi geçici şantiye mesken olan su abonelerinin çevre temizlik vergisi ve emlak borçlarını ödemek şartıyla su tarifelerinin mesken tarifesine çevrilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür. Burada fiyatlarla ilgili de bilgi bir vermek istiyorum. Geçici şantiye meskenden normal meskene geçtiğimiz zaman kartsızlarda yani eski tiplerde 4 lira 74 kuruştan  3 lira 39 kuruşa,  yeni nesil kartlı sayaçlarda ise 4 lira 17 kuruştan 3 lira 16 kuruşa  iniyor. Metreküpte ortalama 1 liralık bir fayda sağlamış oluyor” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Nihat Bulut ise, “Normal meskenle şantiye suyu kullanan meskenler arasında 1 lira da olsa bir fark vardı. İnsanlarımızın ne kadar öncelendiğini gösteriyor bu çalışma.  Su faturaları miktar olarak az ama bizler de geçmişte mağdur edildik, özellikle elektrik faturalarında. Yeni faturalar geldi. En az 200 lira düşüş var bu büyük bir katkı” diye konuştu.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de, “Geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz elektrik abonelerine yönelik ticarethane tarifesinden ödeyenler bireysel abone olmak kaydıyla yapı kullanma izni belgesi olmasa dahi belediyelerden buna ilişkin belge aldıkları takdirde ticarethane tarifesinin mesken tarifesine çevrilmesi noktasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bir karar aldı. Bu noktada yüksek tarifeden ücret ödeyen aboneler rahatladı. Biz de geçmiş abonelere yönelik yapı kullanma izni olmadan bireysel abone olarak geçici şantiye üzerinden su abonelerini de aynı düzenlemeye paralel olarak mesken tarifesine geçirme noktasında bir irade ortaya koyduk. Üyelerimiz uygun görürse meclis kararıyla birlikte yürürlüğe girmiş olacak” dedi.

Geçici şantiye mesken su abonelerinin mesken tarifesine geçirilmesine ilişkin hazırlanan komisyon raporu meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü