USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bozkırda Yükselen Tarih

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınan ve Anadolu'nun El Hamrası olarak değerlendirilen Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nın motiflerinin yer aldığı “Bozkırda Yükselen Tarih Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası” başlıklı sergi açılışı gerçekleştirdi.

22-06-2023 10:46
SİVAS
Google News

Burcu CELLAT

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın motiflerinin yer aldığı “Bozkırda Yükselen Tarih Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası başlıklı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Sivas Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Aysel Şenlen ve çok sayıda davetli katıldı.

Sanayi Mektebi Müzesi'nde gerçekleştirilen serginin açılış konuşmasını yapan Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Aysel Şenlen, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın, Türk İslam mimarisinin Anadolu topraklarında inşa edilmiş en nadide örneği olduğunu belirterek, “Proje boyunca bu eşsiz eserden ilhamla enstitü atölyelerimizde tasarlanmış 113 eser ortaya konulmuştur. Bununla birlikte her projede olduğu gibi bu projede de akademik nitelikte bir yayın hazırladık. Araştırmacıların ve kültür meraklıların ilgisine sunduğumuz bu kitapta, eserin tarihçesi, sözlü kültürdeki yeri ve motiflerin anlamını içeren muhtelif yazılarla birlikte sergimizde göreceğiniz sanatsal eserlerin görselleri ve motifleri ile vektörel çizimleri yer almaktadır" dedi.

Sivas Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk ise serginin hayırlı olmasını temennisinde bulunarak emeği geçenleri tebrik etti. Konuşmaların ardından Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın motiflerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

SivasEkspres

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü