USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bu İlin Başına Talih Kuşu Kondu! Binlerce İşçi Alınacak

Çinli otomotiv devi, Türkiye'de fabrika kuracağı yer için son kararını verdi. İşte tüm ayrıntılar...

Bu İlin Başına Talih Kuşu Kondu! Binlerce İşçi Alınacak
10-07-2024 11:41
SİVAS
Google News

Haber Merkezi

Çin merkezli elektrikli araç üreticisi BYD, Türkiye'de yatırım yapmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile anlaşma imzaladı. BYD yetkilileri, Manisa'da şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ve AR-GE Merkezi kurmak için ziyaretlerde bulundu.

cin1.webp

BYD yetkilileri, Manisa'yı ziyaret ederek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileriyle görüştü ve bölgedeki potansiyel yatırım fırsatlarını inceledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mayıs ayında Bloomberg'e yaptığı açıklamada, Çinli yatırımcılarla yapılan görüşmelere değinmişti. BYD ve Chery gibi firmaların Türkiye'de yatırım yapma konusundaki görüşmelerin sonuçlandığı ifade edildi

333083.jpg

Şirket Avrupa'daki ilk fabrikasını Macaristan'da kuracağını duyurmuştu. İkinci fabrikanın da Türkiye'de inşa edilmesi planlanıyor.

Manisa, Türkiye'nin önemli otomotiv üretim merkezlerinden biri olarak seçilerek, yeni fabrikanın inşa edileceği şehir olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek olan sözleşme töreni büyük önem taşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü