USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Bülent Uygun'dan Transfer Açıklaması

EMS Yapı Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, bugüne kadar 550 futbolcu izlediklerini ancak çoğunluğunun takıma uymadıkları için transferlerden vazgeçtiklerini söyledi. 12-13 kişilik bir transfer listesi belirlediklerini ifade eden Uygun, kadroya önemli futbolcular katacaklarını anlattı.

Bülent Uygun'dan Transfer Açıklaması
05-08-2024 09:51
SİVAS
Google News

HAKAN KALELİ

Transfer bilmecesinin devam ettiği Sivasspor’da Teknik Direktör Bülent Uygun son durumu değerlendirdi. Sivasspor’un geçen seneki performansı hakkında konuşan Uygun, “Uzun bir devre arası süreci yaşadık. Malum geldiğimiz süreçten sonraki aldığımız 34 puanla ikinci yarıda Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir'den sonra dördüncü en yüksek puan alan takım durumunu hüviyetine büründük. Sonrasında yepyeni bir planlama içerisine girdik. Takımımızı gençleştirme adına yönetimsel olarak böyle bir karar alınmıştı. O karar doğrultusunda bize çok büyük emekleri olan Hakan Arslan, Caner Osmanpaşa gibi çok özel futbolcularımızı, yaşı münasebetiyle kendilerine tabii o fırsatı yönetimsel anlamda da bulup veya teknik heyet anlamında da bulup teşekkür edemedik. Gerçekten Sivasspor'a kattıkları, yaptıkları başardıklarıyla Sivasspor'un tarihinde en güzel şekilde yerlerini aldılar. Bu süreç içerisinde bize Türkiye Kupası'nı kazandıran başta Rıza Çalımbay hoca olmak üzere en genç transferimizi en yüksek para satmanızı sağlayan servet Çetin Hoca'mızdan tutun da şampiyonluğumuzu yaşatan İsmail Kartal hocamıza tekrar şampiyonluk yaşatan Samet Aybaba hocamıza ve birçok kez bize kümede bırakan Mesut Bakkal hoca dahil olmak üzere, ismini hatırlamadığım, hizmet eden bütün hocalara da ayrıca teşekkür ediyoruz. Gerçekten emekler vefayla saklıdır” ifadelerini kullandı.

12-13 KİŞİLİK BİR LİSTEMİZ VAR

Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Uygun, “Sivasspor’umuza gelince şunu söylemek isteriz, tabii transferle ilgili 17 tane arkadaşımız takımımızdan ayrıldı. Bu 17 tane arkadaşımızla birlikte yerine Alex’i, Radakovic ve Bekir kardeşimizi transfer ettik. Şu an itibariyle Gökhan Karagöl Başkanımız İngiltere seferi yapacak. Sonrasında da bir Polonya macerası yaşayacağız. Görüşülen futbolcularımız var. Transfer komitemiz gece gündüz demeden yaklaşık squat 550 tane futbolcu izledi. Tabii bu 550 futbolcunun 450 tanesi bizde hiçbir şekilde bize uyan bir futbolcu portföyü değildi. Menajerler zaten menajerlik işlerini yapmak değil, komisyon kovaladıkları için öyle bir sıkıntılı süreç yaşadık. Görüştüğümüz sporcularla belli bir prensip olarak bayağı bir yol aldık. Bu hafta sonuna kadar inşallah bir aksilik olmazsa onları da Sivas'ımıza getirerek yeni sezonunda bizim kadromuza katacağımız önemli futbolcu olacak. Bunları kattığımız andan itibaren de 3-4 tane Türk sporcuyla, 3-4 tane de genç yetenekli futbolcu olarak toplamda 12-13 kişilik bir transfer politikası belirlemiş durumdayız. Başkanımız Bahattin Ekin’in yönetim kuruluyla görüşmesi sonucunda da bütçemizin üzerine kendi ceplerinden takviye yaparak ki bu büyük bir ihtimalle 70-80 Milyon TL gibi bir yüksek bir rakam olacaktır, iyi bir transfer politikasıyla arzuladığımız Sivasspor'u inşallah Sivas'ı sevenlere izleteceğiz”  ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
09.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü