USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÇARŞI PAZAR CANLANDI

ÇARŞI PAZAR CANLANDI

ÇARŞI PAZAR CANLANDI
03-03-2021 07:00
Google News

Yüksel MENEKŞE

Covit 19 salgınının önüne geçebilmek için uzun süredir yürürlükte olan kısıtlamalar belirli ölçüde kaldırıldı. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni normalleşme sürecinin kademeli olarak başlatıldığını ve 81 vilayetin düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riskli turuncu ve çok yüksek riskli kırmızı olarak renklere ayrıldığını belirtti. Risk haritasında orta dereceli risk gurubunda yer alan Sivas’ta kısıtlamalar büyük ölçüde kaldırıldı. Dün itibari ile kısıtlama kapsamında yer alan esnaflar dükkanlarını açarken, vatandaşlar ise rahat nefes aldı. Normalleşme sürecinde salgının artmaması için kişisel önlemlere önem gösterilmesi gerekliliğinin altı bir kez daha çizildi.

Sivas ve ülke genelinde yeni kademeli normalleşme süreci maddeleri şu şekilde:

*Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürüldü, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecek.

*Hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması orta riskte bulunan Sivas’ta kaldırıldı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise Pazar günleri kısıtlama devam edecek. 21.00 ile 05.00 arası sokağa çıkma sınırlaması ise tüm illerde devam ediyor.

*Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaşı üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşların kısıtlaması Sivas’ta kaldırıldı.

*Sivas’ta, Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler sabah 09,00 ile akşam 19.00 arasında faaliyet gösterebilecek.

*Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, yüz kişiyi ve 1 saati aşmamak kaydıyla gerçekleştirilecek. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde bu sayı 50 olacak.

*Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler 07.00 ile 19.00 arasında yüzde 50 kapasite ile açıldı.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü