USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ
12-07-2021 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, çeşitli açılışlar ve temaslar için geldiği ilimizde ilimizle ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. Bakan Varank, “Bizler Sivas’ın kalkınması ve Sivaslıların refahının artması için var gücümüzle hizmetinizdeyiz. Bugüne kadar şehrimize sağlık, sanayi, tarım, sosyal hizmetler, ulaştırma ve enerji konuları başta olmak üzere birçok alanda 44 milyar lirayı geçen yatırımlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sivas’ta da son 19 yılda önemli bir ekonomik gelişme söz konusu. İlimizin milli hasılası 2004 yılından bu yana yüzde 82 büyüyerek 22,5 milyar liraya ulaştı. Sivas’ta ‘üretim yapılmıyor’ diyenlere inat sanayinin il milli hasılası içindeki payı yüzde 11’den yüzde 20’ye yükseldi. İmalat sanayi sektörlerindeki işyeri sayımız 2007 yılına kıyasla yüzde 40 oranında arttı. Bugün makine, tekstil, maden, savunma sanayi, kozmetik ve çimento sektörlerinde dünyaca tanınırlığı olan yerli ve yabancı firmalarımız Sivas’ta üretim yapıyor. 2003 yılında yalnızca 10 milyon dolar ihracat yapabilen şehrimiz bugün resmi rakamlara göre 100 Milyon Doları zorluyor. Sivas’ta üretilen ama il dışında gümrüklenen ürünleri de dahil ettiğinizde bu rakamın 250 milyon dolara yakın olduğunu biliyoruz. Tüm bu gelişmelere rağmen, Sivas’ta üretim yok, Sivas’a yüksek hızlı tren gelirse göçü hızlandırır diyebilen vizyonsuz bir muhalefetimiz var maalesef.” dedi.

YÜKSEL HIZLI TREN 4 EYLÜL’DE AÇILACAK

Sivas’ın Yüksek Hızlı Tren’e tam kapasite olarak 4 Eylül’de kavuşacağını söyleyen Bakan Varank, “Şu an devlet demiryolları genel müdürlüğümüz gece gündüz hattın açılması için çalışıyor. Ekipler sahada, son eksiklikler tamamlanıyor.  Bir aksilik olmazsa, Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde, 4 Eylül itibariyle Ankara-Sivas yüksek hızlı tren seferleri başlayacak.  Bu proje ile Sivas’ın turizmi ve ekonomisi daha da canlanacak.  Göç veren değil göç alan bir cazibe merkezine dönüşecek.” diye konuştu.

SİVAS’IN POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Sivas’ın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını ifade eden Bakan Varank, “Ama biliyoruz ki Sivas’ın potansiyeli çok daha yüksek. Onun için bu potansiyeli harekete geçirecek yeni projeler kurguluyoruz. Kapsamlı bölgesel kalkınma politikalarımızla, yatırım teşviklerimizle ve Ar-Ge desteklerimizle her ilimizin olduğu gibi Sivas’ımızın da yanındayız. Bakınız, ORAN Kalkınma Ajansı ve DAP İdaremiz ile imalat sanayi başta olmak üzere turizm, tarım ve hayvancılık konularında ilimize önemli kaynaklar aktardık. Bu iki kurumumuz Sivas’taki 245 projeye 220 milyon Liraya yakın destek sağladı. KOSGEB ve TUBİTAK aracılığıyla özel sektörden 3 bin 700 projeye 80 Milyon Liralık destek verdik. Sivas Merkez, Gemerek ve Şarkışla OSB’lerini tamamlayarak sanayicilerimizin hizmetine sunduk.  10 bine yakın kişi bu bölgelerde faaliyete geçen işletmelerde istihdam ediliyor.” ifadelerini kullandı.

SİVAS HERŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR

Demirağ OSB’deki çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bakan Varank, “Onu da en kısa sürede inşallah tamamlayacağız. İlimizdeki özel sektör yatırımlarını artırmak üzere 2012’den bu yana 4 milyar Lira yatırım öngörüsü olan 417 proje için yatırım teşvik belgesi düzenledik.  Bu yatırımların 160 tanesi tamamlanarak faaliyete geçti. Bu yatırımlar sayesinde 3 bin Sivaslı kardeşim evine ekmek götürüyor. Özetin özeti şeklinde değindiğim bu projelerin her biri hacmi, çarpan etkisi ve sonuçlarıyla bölgenin dinamizmini perçinleyen projeler. Ama biliyoruz ki Sivas’ımıza bu yatırımlar yetmez, daha da fazlasını da bu güzel şehre kazandıracağız. Aşık Veysel’den Muzaffer Sarısözen’e Nuri Demirağ’dan Muhsin Yazıcıoğlu’na kadar tarih yazmış birçok şahsiyetleri memleketimize kazandıran Sivas her şeyin en iyisini hak ediyor. Önümüzdeki dönemde de Sivas’ta üretim ve istihdam sağlayacak yenilikçi yatırımları desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü