USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP Sivas İl Teşkilatında Toplu İstifa Şoku

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Merkez İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri toplu istifa etti.

CHP Sivas İl Teşkilatında Toplu İstifa Şoku
21-09-2024 09:16
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ

CHP Sivas İl teşkilatında yaşanan toplu istifa depremi şok etkisi yarattı.  İstifaya ilişkin açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Merkez İlçe Başkanı Sevtap Haspolat şu ifadeleri kullandı:

 “Kıymetli yol arkadaşlarım, Çok değerli partili dostlarım,

16.09.2024 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Merkez İlçe Başkanlığından tüm yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte istifa etmiş bulunuyoruz.

Öncelikle, yaklaşık bir yıldır emek verdiğim İlçe Başkanlığından ekibimle birlikte ayrılmanın üzüntüsünü belirtmek istiyorum. Ayrıca inandığım değerler gereği kişisel olarak herhangi bir yanlış anlaşılmaya sebep olmamak adına detaylı bir açıklama yapmamın uygun olacağını düşündüm.

Çok erken yaşta siyasi bilincini kazanmış biri olarak yaşamımın her alanında cumhuriyete ve onun çağdaş değerlerine sahip çıkarak hayatı mücadele ile geçmiş bir cumhuriyet kadını olduğumu belirtmek istiyorum. Hem iyi bir anne hem iyi bir eş olarak toplumun çeşitli kesimlerini temsil eden sivil toplum kuruluşlarında almış olduğum sorumlulukları sonuna kadar en iyi şekilde yerine getirdiğimi düşünüyorum. Sivas Kent Konseyi Kadın Meclisi, Satranç Derneği ve Federasyonu, Cem Vakfı gibi dernek ve vakıflarda yapmış olduğum başarılı çalışmalar ve birikimler Merkez İlçe Başkanlığım sürecinde bana ilham olmuş ve beni motive etmiştir. Yaptığım tüm bu çalışmaları da yaşamım boyunca gururla taşıyacağım.

Göreve geldiğim günden itibaren 16.09.2024 istifa ettiğim tarihe kadar gelinen süreçte Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı olarak hem bireysel manada da hem de ekip arkadaşlarımın Sivas İlçe Örgütünde sağlıklı ve verimli bir çalışma şartları kalmamıştı. Görev yaptığım zaman içinde hiçbir şekilde maddi ve manevi en ufak bir beklentim olmadan partime hizmet etmek için mücadele ettim. Şiddetle reddettiğim ben merkezli ve hizipçi siyaset anlayışının her zaman karşısında oldum. Sadece şahsıma ve çalışma arkadaşlarıma oy verenlerin değil tüm yol arkadaşlarımın başkanı olmaya hassasiyetle özen gösterdim. Sorumluluk alanımda olan tüm işlerde yetkilerim kısıtlansa da çalışmalarımı özveri ile yürüttüm ve bu tavrımdan dolayı partili/partili olmayan her kesim tarafından takdirle karşılandım. Dedikodu ve adamcı siyaset anlayışını hiçbir baskıya boyun eğmeden yok etmeye çalıştım. Gelinen noktada demokrasiye inancı tam olan bir kadın olarak, kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda olmaya çalışarak, partimin ilkeleri doğrultusunda, siyasi ve toplumsal sorunların yerel anlamda çözümü olmak için gayret ettim. Tüm bu gayretli çalışmam toplumun birçok kesiminden pozitif anlamda karşılık bulsa da maalesef başkanlık yaptığım süre içinde bilinçli olarak kendi örgütüm tarafından fark edilmek istenmedi. Bu durum, yola çıkmış olduğum yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımın kişisel mazeretleri ve ellerinde olmayan sebeplerden dolayı parti çalışmalarına istenilen düzeyde katkı sağlayamamaları ile birleşince sevdam olan Cumhuriyet Halk Partisine ve onun iktidara giden yolculuğuna daha fazla katkı sunabilecek partili arkadaşlarıma fırsat verme adına istifa etme kararı verdim.

Fakat bu istifa benim kişisel olarak partim ile olan iletişimimi hiçbir zaman sonlandırmayacaktır. Bundan sonra partime olan bağlılığımı, parti içindeki mücadelemi aynı azim ve inançla devam ettireceğim. Özellikle altını çizerek bir daha ifade etmek istiyorum ki, hiçbir kimseden ya da kurumdan şahsım ve aile fertlerim adına hiçbir beklentim ve de talebim olmamıştır.

Siyaseti sadece koltuk kapma, birilerini bir yerlere taşıma aracı olarak gören, üretmeden sadece dedikodu mekanizması ile yön vermeye çalışan, ahbap çavuş ilişkileri içinde olan, akıllarını kiraya veren, oturdukları koltuklar uğruna mavi boncuk dağıtan, her türlü kirli anlayışı her zemin ve zamanda reddettiğim gibi bundan sonraki süreçte de reddedip, hem kişisel hem de oluşabilecek ekipler içinde mücadelemi sürdüreceğim.

Yola çıktığım ilk günden itibaren bize güvenen, her zaman yanımda olan tüm yol arkadaşlarıma, üyelerime, delegelerime, partimin emektarlarına, gençlerine, yetişkinlerine, yaşlılarına çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Merkez İlçesinin seçilmiş ilk kadın başkanı olarak, partimin ilkeleri doğrultusunda mücadeleme her platformda devam edeceğimi bir kez daha ifade ediyorum. Telefonla arayarak, mesaj atarak, ziyaret ederek şahsıma destek olan tüm canlarıma, yoldaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum. İyi ki varsınız. Sosyal demokrat bir kadın olarak partime ve ona zarar veren her anlayışı asla kabul etmeyeceğimi en yüksek perdeden söyleyerek cümlemi sonlandırmak istiyorum. Sevgiyle kalın, cumhuriyetle kalın, Cumhuriyet Halk Partisi ile kalın.’’

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü