USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP´Lİ AKYILDIZ HESAP VERDİ

CHP´Lİ AKYILDIZ HESAP VERDİ

CHP´Lİ AKYILDIZ HESAP VERDİ
25-09-2017 07:59
Google News

6 KANUN TEKLİFİ, 24 SORU ÖNERGESİ

Geçtiğimiz gün Revag Otel´de basın mensupları ile bir araya gelerek, ?Milletin vekili, milletine hesap veriyor´ konulu basın toplantısı düzenleyen Akyıldız, 25 ve 26. Dönemde TBMM´ye sunduğu kanun teklifleri ve önergeler hakkında bilgi verdi. Vekillik süresince 6 kanun teklifi, 24 soru önergesi, 1 araştırma önergesi, 1 araştırma komisyonu önergesi, 13 bilgi edinme talebi ve 58 adet meclis genel kurul konuşması yapan Akyıldız, bunların hiçbirine dönüş yapılmadığını belirterek, iktidara sitem etti.

?HESAP VERMEYE MECBURUZ?

Düzenlediği toplantının tek amacının hesap vermek olduğunu vurgulayan CHP´li Akyıldız, ?Milletin vekili olarak hesap vermeye mecburuz. İnşallah bu toplantı hem mevcut hem de önümüzdeki dönemlerde Sivas´tan seçilecek olan milletvekillerine örnek olur. Sivas´ta bunu gelenek haline getirmeliyiz. Burada medyaya da büyük görev düşüyor. Şehrin gözü, kulağı, sesi olarak bunun takipçisi olmalı? dedi.

Erhan CEYLAN/

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, "Milletin vekili, milletine hesap veriyor" adlı toplantıda ilimizdeki yerel ve yaygın medya temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Geçtiğimiz gün Revag Otel´de düzenlenen toplantıda, 25 ve 26. dönemde TBMM´ye sunduğu kanun teklifleri ve önergeler hakkında bilgi veren Akyıldız, 7 Haziran 2015 yılındaki seçimlerde Sivas´tan milletvekili seçilerek parlamentoya girdiğini hatırlatarak, "2 yılı aşkın bir süredir onurla ve gururla sizleri temsil etmeye gayret ediyorum. Şunu her zaman her yerde onurla söyledim, Sivas kardeşliğin, dostluğun, birlik ve beraberliğin başkentidir" dedi.

?SİVAS´A ÜVEY EVLAT GİBİ BAKILIYOR?

?Milletin vekili, milletine hesap veriyor´ başlığı altında düzenlediği basın toplantısıyla ilimizde bir ilki gerçekleştiren Akyıldız, iktidarın Sivas´a üvey evlat gibi baktığını öne sürdü.

Akyıldız, TBMM´de 6 kanun teklifi, 24 soru önergesi, 1 araştırma önergesi, 1 araştırma komisyonu önergesi, 13 bilgi edinme talebi ve 58 adet meclis genel kurul konuşması yaptığını ancak bunların hiçbirine dönüş yapılmadığını belirterek iktidara sitem etti.

?VEKİLLERİN TAKİPÇİSİ OLUN?

Bu toplantıdaki amacının Sivas´ta milletvekilliği döneminde Sivas için neler yaptığının bilinmesi olduğunu da kaydeden Akyıldız, medyaya ?Vekillerin takipçisi olun´ çağrısında bulunup, ?Milletin vekili olarak hesap vermeye mecburuz. İnşallah bu toplantı hem mevcut hem de önümüzdeki dönemlerde Sivas´tan seçilecek olan milletvekillerine örnek olur. Sivas´ta bunu gelenek haline getirmeliyiz. Burada medyaya da büyük görev düşüyor. Şehrin gözü, kulağı, sesi olarak bunun takipçisi olmalı? dedi.

İlimizin başlıca sorunlarını 25 ve 26. Dönemlerde meclise taşıyan Akyıldız, 6 kanun teklifi, 24 soru önergesi, 1 araştırma önergesi, 1 araştırma komisyonu önergesi, 13 bilgi edinme talebi ve 58 adet meclis genel kurul konuşması gerçekleştirdi.

KANUN TEKLİFLERİ:

Sivas´ta, 4 Eylül Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve diğer bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılması. Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda değişiklik yapılması. 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun bazı maddelerinin değiştirilmesi ve 5682 sayılı Pasaport Kanunun bazı maddelerinde değişik yapılması.

TBMM´ye sunduğu kanun tekliflerinin yanı sıra amatör spor kulüplerine yapılan yardımlar, Sivas´ta bazı binaların yıkılarak yerine cami yapılacağı, bir futbol maçı sonrasında yaşanan olaylar ile Sivas Numune Hastanesi´ne ilişkin 4 ayrı yazılı soru önergesi verdi.

DEMİR ÇELİK İŞÇİLERİNİN SORUNU

Akyıldız sözlü soru önergelerinde ise Sivas´ta yaşanan uzman doktor ve sağlık personeli sıkıntısı, Zara ilçesindeki köylerin içme suyu problemi, Divriği, Hafik, İmranlı, Kangal, Zara, Gemerek, Gürün, Merkez, Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli, Gölova, Koyulhisar, Akıncılar, Altınyayla, Suşehri ve Doğanşar ilçelerine bağlı köylerin yol ve ulaşım sorunu, Demir Çelik işçilerinin yaşadığı mağduriyetler ile bu sorunların belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılması, ÇEDAŞ´ta 400 işçinin işten çıkarılması, Karadeniz ? Akdeniz yolunun Sivas-Ordu arasındaki yol çalışmaları, Sivas´ta merkez ve ilçe hastanelerindeki sağlık çalışanlarını sayısı ve eksiklikleri, SİDEMİR´in kuruma olan vergi borcu, Sivas-Ankara Hızlı Tren Projesi, Sivas´taki hastanelerde mobbing iddiası, Toprak Mahsulleri Ofisinin alım yapmadığı için Sivas´ta çiftçilerin yaşadığı mağduriyetler, şeker pancarının alım fiyatları, Cumhuriyet Üniversitesi´nin ilaç firmalarına olan borcu ve Sivas Öğretmenevinin taşınmasını TBMM´ye taşıyarak çözüm aradı.

ESK, İKİ KEZ RESMİ OLARAK AÇILDI

AMA HALA KAPALI

CHP´li vekil Ali Akyıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan ve iki kez resmi olarak açılışı gerçekleştirilen Et Süt Kombinasının günümüzde hala işlem yapmadığını bildirdi.

Bunu konuyla da ilgili TBMM´ye araştırma önergesi veren Akyıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´na seslenerek, ?Gelin son olmak üzere 3´üncü kez açılış yapalım ve bu tesisi Sivas´a kazandıralım? diye konuştu.

BAKAN ÖZLÜ´YE TEŞEKKÜR

Meclise sunduğu önergenin ardından Sivas´ı Sanayi Siteleri Teşvik Paketine dahil eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü´ye Sivas halkı adına teşekkür eden Akyıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Daha önce Sivas DAP´tan çıkarılmıştı. Bu konuyu mecliste gündem dışı söz alarak gündeme getirdim. Yapmış olduğum görüşmelerin ardından Sivas´ın neden DAP´tan çıkarıldığını bir türlü bulamadım. Ortada herhangi bir neden yoktu çünkü. Mecliste adeta Sivas için yalvardım. Bu çalışmaların ardından Sivas DAP´a tekrar alındı. Benim tek derdim Sivas. Bu şehrin gelişmesinde en ufak bir katkı sunmak benim için bir onurdur. Sivas´ın tekrar DAP´a dahil edilmesinde emeği olanlara teşekkürlerini sunuyorum. Ancak bu iki konu haricinde vermiş olduğum yazılı, sözlü hiçbir önergeme henüz cevap alamadım bunu da saygıdeğer Sivas halkının takdirine sunuyorum.?

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu´nun da katıldığı toplantıda Akyıldız, daha sonra gazetecilerin Sivas ve gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü