USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

CHP´Lİ KADINLARDAN BURUK KUTLAMA

CHP´Lİ KADINLARDAN BURUK KUTLAMA

CHP´Lİ KADINLARDAN BURUK KUTLAMA
09-03-2017 08:11
Google News

Erhan CEYLAN/

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle CHP İl binasında dün basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Kadın Kolları Başkanı Sultan Şahin, Ankara´ya 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasına giden kadınları taşıyan otobüsün Bursa´nın İnegöl ilçesi Osmaniye Köyü yakınlarında devrilmesi sonucu 7 emekçi kadının hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını, bu nedenle burukluk içerisinde olduklarını söyledi.

Kutlanması gereken bir güne üzücü bir haberle uyandıklarını vurgulayan Şahin, Dünya Kadınlar Gününü kadına şiddet, eşitsizlik ve adaletsizliğin gölgesinde kutlanamayan bir gün olarak andı.

CHP Kadın Kolları üyelerinin de katıldığı toplantıda, 2017 Türkiye´sinde, kadınlar açısından gelinen noktanın iç açıcı olmadığını söyleyen Şahin, ?Ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda, hala eşitlik mücadelesi veren biz kadınlar, 8 Mart´ın çıkış noktasının ötesinde bugün, ülkemizde bambaşka tehlike ve kaygılarla yüz yüzeyiz. Emeğimizin, özgürlüklerimizin bu güne dek kazanılmış her türlü haklarımızın ötesinde, laik demokratik Cumhuriyetimiz ve ülkemiz tehdit altında. Terör, şiddet, işsizlik, yoksulluk ve adaletsizlik gibi sorunlar ve zorluklarla dolu ülke gündeminde, hiç yeri yokken, saray saltanatını ve tek adam yönetimini meşrulaştırma amaçlı, bir anayasa değişiklik paketi bizlere dayatılmaktadır. Ama şu bilinmelidir ki, kadınlar bugün seslerini yükseltecek, 16 Nisan´da ise ?hayır´ da birleşecektir? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü