USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP´Lİ VEKİLDEN OKTAY´A ?DEMİR ÇELİK´ SORUSU

CHP´Lİ VEKİLDEN OKTAY´A ?DEMİR ÇELİK´ SORUSU

CHP´Lİ VEKİLDEN OKTAY´A ?DEMİR ÇELİK´ SORUSU
19-10-2018 07:58
Google News

Adeta ?Yılan hikayesine´ dönen Sivas Demir Çelik Fabrikası´nın yaklaşık 2 aydır çalışmadığını vurgulayan Karasu, Oktay´a hükümetin fabrikayla ilgili tedbir alıp almadığını sordu.

Erhan CEYLAN/

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, bir süre önce işçi çıkarmaları ile işçi ödemelerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle eylemlere neden olan Sivas Demir Çelik Fabrikası´nın son durumunu meclise taşıdı.

2016 yılında kapanan ancak geçtiğimiz yıl tekrar açılan fabrikanın yaklaşık 2 aydır faaliyetlerini durdurduğunu vurgulayan Karasu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay´ın yazılı olarak yanıtlaması talebiyle soru önergesi sundu.

?SİVAS´TA İŞSİZLİK ARTIYOR?

İlimizde yaşanan işsizliğe de değinen Karasu, işçi ödemeleri, tazminat, SGK borcu gibi sorunların çözümüyle ilgili somut bir adımın atılmadığını, yaklaşık 650 kişinin mağdur edildiğini belirterek, önergesinde şu sorulara yer verdi;

?Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve fabrikanın tekrar çalışabilmesi için somut bir adım atılacak mıdır? Sivas Demir Çelik Fabrikası tarafından iş akdine son verilen işçilerin tazminatlarının ödenmesi ile ilgili olarak somut bir adım atılacak mıdır? Sivas Demir Çelik Fabrikasının akıbeti ile ilgili olarak kamuoyuna bir açıklama yapılacak mıdır? Sivas Demir Çelik Fabrikasının SGK pırım borçları ve maliye borçları hususunda ilgili kurumların herhangi bir yaptırımı olacak mıdır??

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü