USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

ÇİFTÇİLERE KADIN ADAY - video

ÇİFTÇİLERE KADIN ADAY - video

ÇİFTÇİLERE KADIN ADAY - video
05-02-2019 07:57
Google News

Dün basın toplantısı yaparak Ziraat Odası Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Birgül Canikligil, il bazında ilk kadın aday olduğunu belirterek, ?Ziraat Odalarına kadın eli değmesi lazım. Çiftçimize gece gündüz demeden hizmet edeceğim. Seçildiğim takdirde çalışkanlığımla ve projelerimizle bir örnek olacağımıza söz yeriyorum? dedi.

 

?PROFESYONEL BİR ŞEY YOK?

Ziraat Odası Başkanlığına seçilmesi halinde hayata geçireceği projeler hakkında açıklamalar yapan kadın aday Birgül Canikligil, ?Ziraat Odası´nda bugüne kadar yapılmış profesyonel anlamda her hangi çalışma olmadı. Profesyonel çalışma, toprak yapısı, ekilecek alanın iklimi, ekilecek alandaki tohumun cinsine dair incelemelerle olur. Sivas´ta yetişecek ürünlerin bilinçli bir şekilde seçilmesi lazım. Biz bu konuda geniş kapsamlı bir çalışma yaparak, nerede ne ekmemiz gerektiğini belirleyeceğiz. Delegelerimiz ile her ay düzenli toplantılar yaparak, çiftçilerimizin taleplerini değerlendireceğiz. Akıllı Köy projesini ilimize kazandıracağız. Çocuklarımız artık teknolojinin esiri olmuş ve doğayı tanıyamaz hale gelmiş durumdalar. Bunlara yönelik de bir takım çalışmalarımız var? dedi.

 

Hayrullah AĞKAŞ

Çiftçi Kadınlar Derneği Başkanı Birgül Canikligil, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Ziraat Odası seçimlerinde başkanlığa aday olacağını açıkladı, ?Ziraat Odalarına artık kadın eli değmesi lazım, Gece-gündüz demeden çalışacağım, çalışkanlığım ve projelerimle bir örnek olacağıma söz veriyorum?dedi.

Adaylığını dün Revag Otel´de basın toplantısı düzenleyerek açıklayan Canikligül, yurt genelinde ve il bazında Ziraat Odasına ilk kadın başkan adayı olduğunu ifade ederek, ?Askerlerimiz vatanımızı korumak için gecesini gündüzüne katarken, bizimde bir metrekare toprağı boş bırakmadan değerlendirmemiz gereklidir. Bu bizim vatan borcumuzdur. Tarihte kadınlar ülkesi için destan yazmış, vatanı için her alanda gereken mücadeleyi vermiştir. Günümüzde kadınlar her alanda başarı sağlamış, Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı, Muhtarlıklar, ticaret ve benzeri alanlarda büyük başarılara imza atmıştır? dedi.

?TARİH YAZACAĞIM?

Tarım ve hayvancılık alanında tarih yazmak için Ziraat Odası Başkanlığına adaylığını koyarak, bir ilke imza attığını vurgulayan Canikligil, Tarım alanındaki politikaların ve tarımsal yeniliklerin çiftçilere ulaştırılması ve tarımda istihdamın artırılması için Ziraad Odalarına kadın eli değmesi gerektiğini belirterek, ?Artık toprağa kadın eli değsin. Ziraat mühendisi kadınlarımız bu oluşum içinde olsun, çiftçiye yön versin arzusundayım. Her yerde emekçi çiftçi kadınlar var. Pamuk tarlalarında, seralarda, hayvancılıkta, arıcılıkta her alanda kadınlarımız çalışıyor. Ancak bunları temsil edecek yeterli sayıda kadın başkan yok? dedi.

Çiftçinin refah düzeyini artırmak ve gelecek nesillere ambarları dolu bir Türkiye bırakmak istediklerini belirten Canikligil, ?Çiftçimize hizmette gece gündüz demeden çalışmak için buradayım. Seçildiğim takdirde çalışkanlığımla, çalışmalarımızla ve projelerimizle bir örnek teşkil edeceğime söz yeriyorum? diye konuştu.

?PROFESYONEL BİR ŞEY YOK?

Ziraat Odası Başkanlığına seçilmesi halinde hayata geçireceği projeler hakkında da bilgi veren Birgül Canikligil, ?Ziraat Odası´nda bugüne kadar yapılmış profesyonel anlamda her hangi çalışma olmadı. Profesyonel çalışma, toprak yapısı, ekilecek alanın iklimi, ekilecek alandaki tohumun cinsine dair incelemelerle olur. Sivas´ta yetişecek ürünlerin bilinçli bir şekilde seçilmesi lazım. Biz bu konuda geniş kapsamlı bir çalışma yaparak, nerede ne ekmemiz gerektiğini belirleyeceğiz. Delegelerimiz ile her ay düzenli toplantılar yaparak, çiftçilerimizin taleplerini değerlendireceğiz. Akıllı Köy projesini ilimize kazandıracağız. Çocuklarımız artık teknolojinin esiri olmuş ve doğayı tanıyamaz hale gelmiş durumdalar. Bunlara yönelik de bir takım çalışmalarımız var? dedi.

?ÜSTESİNDEN GELECEĞİM?

İl bazında ilk kadın Ziraat Odası Başkan adayı olmasıyla ilgili düşüncelerini de paylaşan Canikligil, ?Ben bu görevi bir vatan borcu olarak görüyorum. İnsanın yaptığı her işi severek yaparsa üstesinden geleceğine inanıyorum. Bu anlamda zorluk çekmeyeceğimi düşünüyorum. Türkiye genelinde il bazında ilk kadın adayım. Sanırım yurt genelinde iki tane ilçe oda başkanı var. Onlarda bulunduğu ilçelerde büyük bir başarı göstererek, bu göreve gelmişler? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü